Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

02. 09. 2019. 11:58   >>  16:22 2

ŠEHOVIĆ PRVACIMA

Da budete srećni, dobri i obrazovani

Povodom početka nove školske godine ministar prosvjete Damir Šehović uputio je čestitku prvacima, u kojoj je istakao da nemaju razloga za brigu, jer pred sobom imaju nešto drugačije, ali i najljepše godine života.

"Postajući školarci, postajete istovremeno odgovorniji za sebe, domaće zadatke, ponašanje prema drugima. No, upravo te obaveze načiniće od vas kvalitetne ljude. Svaka lekcija otkriće vam nove svjetove, uključujući onaj koji će nekad, kad porastete, postati vaše zanimanje. Svaki urađeni domaći zadatak učiniće ne samo da naučite nešto, nego i da bolje organizujete svoje vrijeme kako biste i završili obaveze i igrali se. Svaki vaš trud da se lijepo ponašate u učionici, budete dobri prijatelji i pristojni prema starijima, vratiće vam se lijepim ponašanjem drugih prema vama. Svaki čas proveden na školskom igralištu ili u sali, načiniće od vas mladog čovjeka sa zdravim navikama. I naravno: svaki minut koji u školi budete provodili u druženju, ostaće vam u dugom sjećanju", poručio je ministar.

Kako je naglasio Šehović u čestitki, škola nije mjesto koga treba da se plaše, već da je dožive kao svoju drugu kuću.

"Škola je tu da vas poduči, usmjeri i utješi. Da vas motiviše, podrži i učini obrazovanim i prije svega srećnim mladim ljudima. A, kako kažu, srećan čovjek je uvijek i dobar", navodi se u čestitki.

Roditeljima, porodicama i starateljima je poručio da je Ministarstvo svjesno svoje odgovornosti.

"Znamo šta znači odvojiti, pa makar i na kratko, od sebe ono najvrjednije i poslati ga u novo okruženje. Uvjeravam vas da je naš primarni zadatak da to okruženje bude bezbjedno, ugodno i motivišuće. Naši najmlađi su djeca vas, koji ste ih donijeli na ovaj svijet i koji ih odgajate. No, oni su takođe i djeca ovog društva, koje ima obavezu da ih, zajedno sa vama obrazuje, ali, prije svega, nauči da, uvijek i svuda, budu svoji", ističe Šehović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније