Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

01. 09. 2019. 15:33   >>  15:33

100 HILJADA UČENIKA

Školska godina počeće sjutra

Školska godina u Crnoj Gori počeće sjutra, a nastavu će pohađati više 100 hiljada predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca. Oko sedam i po hiljada đaka u ponedjeljak će prvi put sjesti u školske klupe.

Ministarstvo prosvjete je saopštilo da će Osnovna škola "Olga Golović" iz Nikšića i pljevaljska gimnazija "Tanasije Pejatović" odložiti početak nastavne godine zbog radova, ali da će nastava biti nadoknađena.

Školska godina se završava 12 juna naredne godine, a iz Ministarstva su naveli da će nastavna godina za učenike završnog razreda biti završena 20. maja.

Obrazovno-vaspitni rad organizuje u četiri klasifikaciona perioda. Prvo polugodište završava se 30. decembra. Drugo polugodište počeće 27. januara, a biće završeno 12. juna naredne godine.

Iz Ministarstva su kazali da se nastava organizuje u petodnevnoj radnoj sedmici, a u slučaju nadoknade nastavnog radnog dana, nastava se može organizovati i subotom.

"Za učenike koji imaju zaključen individualni ugovor o obrazovanju, vrijeme organizovanja praktičnog obrazovanja ostvaruje se u skladu sa zakonom i individualnim ugovorom o obrazovanju", kazali su iz Ministarstva.

Prema Kalendaru, zimski raspust počeće 31. decembra, a završiće se 26. januara, dok će ljetnji raspust početi 13. juna i trajaće do 1. septembra.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније