Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

27. 08. 2019. 07:21   >>  07:21 2

BOLJA PRODAJA

U Portonovom rezervisane vile od 15 miliona eura

Ove godine zabilježena je bolja prodaja stanova i vila u najluksuznijim turističkim naseljima Porto Montenegro, Luštica Bej i Portonovi, saopšteno je iz kompanija koje upravljaju ovim rizortima. Navedeno je da se brojni vlasnici ovih nekretnina odlučuju da ih izdaju, dok pojedinci preprodaju te nekretnine, jer je njihova tržišna vrijednost uvećana posljednjih godina.

Predstavnici kompanija istakli su da se cijene tih nekretnina kreću od nekoliko stotina hiljada eura, pa do 15 miliona eura, koliko koštaju brendirane One&Only vile sa privatnim plažama u rizortu Portonovi, od kojih je nekoliko već pod rezervacijama.

PORTO MONTENEGRO

Iz kompanije Adriatik marinas su saopštili da turističko naselje Porto Montenegro u Titvu u ponudi ima stanove različitih kategorija, od studio apartmana do penthausa.

"Zadovoljni smo dosadašnjom sezonom kad je prodaja nekretnina u pitanju, a praksa pokazuje da dosta vlasnika odlučuje da kupi stan nakon što neko vrijeme boravi u našem nautičkom naselju i marini", kazali su iz Adriatik marinasa.

Iz ove kompanije naveli su da su u Porto Montenegru trenutno na trzištu stambene jedinice u tri rezidencijalna objekta, od čega su dva u kondo sistemu hotela Ridžent (krila Aqua i Baia) i zgrada „Elena“ koja će biti otvorena za nekoliko sedmica.

"Studio apartmani kreću se od 269.625 do 283.625 eura, jednosobni su od 281.625 do 611.225 eura, dok trosobni apartman košta nešto više od milion eura", precizirali su predstavnici ove kompanije.

Oni su naveli da najviše njihovih klijenata dolazi iz Ukrajine, Rusije, Velike Britanije, Turske, Njemačke, Poljske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i da ima interesovanja sa teritorija bivše Jugoslavije.

Iz Adriatik marinasa su naveli da pojedini njihovi klijenti svoje stanove preprodaju nakon nekoliko godina.

- Na to se odlučuju jer se njihova tržišna vrijednost uvećava, tako da, na primjer, stan kupljen prije pet godina u Porto Montenegru sada može da se preproda i po 20 odsto višoj cijeni nego što je kupljen 2014. godine – tvrde predstavnici kompanije.

Oni su istakli da su izuzetno zadovoljni njihovim rental sistemom, odnosno sistemom iznajmljivanja nekretnina.

- Brojni vlasnici stanova u Porto Montenegru se odlučuju da, u periodu dok nijesu u Tivtu, svoje stanove iznajmljuju putem našeg rental servisa i tako imaju značajan mjesečni prihod – navode u ovoj kompaniji.

Prodaja nekretnina odvija se u skladu sa predviđenim planom plasmana nekretnina – a u proteklih sedam mjeseci odvijala se intenzivnije nego ranijih godina u istom periodu.

Turističko naselje Porto Montenegro izgrađeno je na mjestu nekadašnjeg vojnog brodogradilišta Arsenal, koje je iznajmljeno 2007. na 90 godina. To naselje je 2016. godine postalo vlasništvo investicione korporacije Vlade Dubaija.

LUŠTICA BEJ

Iz tivatske kompanije Luštica divelopment su saopštili da se prodaja nekretnina u turističkom naselju Luštica Bej, koje se nalazi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, odvija prema predviđenom planu.

- U proteklih sedam mjeseci prodaja nekretnina odvijala se intenzivnije nego ranijih godina u istom periodu – rekli su iz Luštice divelopment.
Predstavnici kompanije naveli su da su do sada prodali blizu 300 nekretnina u okviru ovog turističkog projekta, kao i da se taj broj i dalje poveć ava novim prodajama i rezervacijama.

- Oko 90 odsto stanova u našem novoizgrađenom Marina naselju je prodato. U ovom dijelu Luštice Bej trenutno su dostupni stanovi po cijeni od 336.000 eura, što je najniža cijena za jednosoban stan – rekli su predstavnici ove kompanije.

Oni su dodali da Marina naselje nudi i porodične kuće i vile, a za prodaju je preostalo manje od deset raspoloživih jedinica ovog tipa. Pošto su u pitanju nekretnine veće kvadrature i površine, to je i njihova cijena veća, pa se kreću od 850.000 za porodične kuće i oko dva miliona za luksuzne Azara vile.

- Za kupovinu kondominijuma u našem prvom hotelu, hotelu „Čedi“, odnedavno je dostupan I atraktivan plan otplate za kondo jedinice po početnoj cijeni od 315.000 eura – kazali su predstavnici Luštice divelopment. Oni su dodali da je osnovna karakteristika ovog aranžmana zapravo investiciona, a ogleda se u mogućnosti zagarantovanog prihoda.

- Posebno smo efikasni u komuniciranju vizije Luštice Bej na širokom spektru tržišta i ponosni smo na činjenicu da naš portfolio klijenata čine pojedinci i porodice 39 različitih nacionalnosti – saopšteno je iz ove kompanije. Istakli su da je u protekloj godini interesovanje za projekat Luštica Bej stiglo iz 84 zemlje, a kupci nekretnina su došli iz 17 zemalja širom svijeta.

Najveće interesovanje za nekretnine u naselju Luštica Bej, pokazali su kupci iz germanskog regiona - Njemačke, Austrije I Švajcarske, potom iz bliskoistočnih zemalja, ostalih država zapadne Evrope. Interesovanje pokazuju i klijenti iz zemalja regiona i Crne Gore, kao i iz Rusije i država bivšeg Sovjetskog Saveza.

- Tokom prošle i ove godine, dobili smo klijente iz evropskih turistički razvijenih zemalja poput Turske i Malte – rekli su predstavnici Luštice divelopment.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније