Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 08. 2019. 16:04 >> 16:03

PROJEKAT "OPENS NA PUTU"

Podgorici poklonili mural

Omladinska prijestonica Evrope Novi Sad (OPENS) u okviru projekta "OPENS na putu" poklonila je Podgorici mural, koji se crta u Ulici Svetozara Markovića i biće završen u toku dana. U okviru ove posjete osmišljeni su i zamnimljivi programi za mlade na Trgu nezavisnosti koji su trajali od 24. septembra do večeras.

Aktivnosti za mlade sprovode se na Trgu nezavisnosti od 19 sati, gdje mladi mogu isprobati Escaperoom u okviru OPENS kampera, VR naočare, photobooth, igrati društvene igre, kao i dobiti poklone koje je OPENS pripremio za mlade koji učeštvuju u aktivacijama.

Podršku u sprovođenju aktivnosti OPENS-a u Podgorici pruža NVO CAZAS.

Kako se pojašanjava u saopšenju Cazasa, Omladinska prijestonica Evrope Novi sad (OPENS) je titula koju je od Evropskog omladinskog foruma dobio grad Novi Sad za 2019. godinu, a koji je zaključkom Vlade Republike Srbije proglašen programom od nacionalnog značaja.

Aktivnosti OPENS-a imaju za cilj da podstaknu aktivno učešće mladih u društvu. Različitim mehanizmima i zagovaranjem do kraja 2020. godine cilj je stvoriti prostor za slavljenje energije mladih, povećanje njihove kreativnosti, razvoj ideja i dalje poboljšavanje diskusija sa kreatorima politika.

"Projekat 'OPENS na putu' ima za cilj da promoviše mir i prijateljstvo među mladima u regionu, ali i da podstakne mlade u regionu da uzmu aktivno učešće u svojim zajednicama, kao i da razvija njihovu inovativnost i kreativnost. U sklopu ovog projekta OPENS i grad Novi Sad poklonili su jedan mural gradu Podgorici u Ulici Svetozara Markovića broj 1. U dosadašnjim aktivnostima murali su poklonjeni i ostalim gradovima u regionu (Sarajevu, Mariboru, Kumanovu, Banja Luci, Zagrebu, Bolu, Budvi)", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније