Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

25. 08. 2019. 21:50   >>  21:54

24 BUDŽETSKA MJESTA

U utorak Konkurs za upis na fakultet za crnogorski jezik

Fakultet za crnogorski jezik i književnost – Cetinje raspisaće u utorak Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija, za studijsku 2019/2020, kojim su predviđena 24 budžetska mjesta.

Iz Fakulteta saopšteno je da će se prijave na konkurs podnositi se 28, 29. i 30. avgusta od deset do 14 sati u prostorijama Fakulteta.

"Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno", objasnili su iz Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

Oni su kazali da će se testovi iz ta dva predmeta polagati 31. avgusta.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 2. septembra 2019. godine.
Upis kandidata obaviće se 5. septembra 2019. godine.

Konkurs će biti objavljen u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu Fakulteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније