Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 08. 2019. 11:24 >> 11:27

POJAČAĆE NADZOR

Migranti kroz Lamanš ilegalno do Engleske

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel razgovaraće narednih dana sa svojim francuskim kolegom Kristofom Kastanerom o borbi protiv ilegalnih migrantskih prelazaka Lamanša u malim čamcima, rekao je danas portparol britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Britanske vlasti juče su presrele četiri mala čamca sa ukupno 37 migranata na putu iz Francuske ka Engleskoj, navelo je britansko ministarstvo.Većina njih je reklo da su Iranci i prebačeni su u Dover.

"Nastavićemo da nadziremo situaciju i sarađivaćemo tijesno na svim nivoima sa francuskim vlastima o tom pitanju. Ministarka unutrašnjih poslova razgovaraće o tome sa svojim francuskim kolegom narednih dana", rekao je portparol.

On je rekao da su Britanci od januara vratili u Evropu najmanje 65 ljudi koji su ilegalno došli u malim čamcima.

Tri broda britanske granične policije patroliraju Lamanšom,navelo je britansko ministarstvo.

London i Pariz u januaru su potpisali sporazum o saradnji u borbi protiv ilegalnih prelazaka Lamanša, rasturanju mreža krijumčara i sprečavanju kretanja migranata ka Engleskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније