Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 08. 2019. 15:33 >> 15:32

OBUKA UN

Vatrogasci vježbali gašenje podrumskih prostorija

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi održali su juče u prostorijama simulaciju gašenja zapaljenih podrumskih prostorija i traženja alternativnog ulaza sa evakuacijom.

Vježbu je vodio vođa odjeljenja, Vladimir Pejović, a učestvovalo je osam vatrogasaca – spasilaca pripadnika DVD „Bijela“ i 6 vatrogasaca – spasilaca Službe zaštite i spašavanja.

"U prvoj vježbi i nakon teorijskog dijela, pristupilo se vježbi u kojoj su korišćena dva vatrogasna vozila, penjanje vatrogasnim stepenicama sa vatrogasnim crijevima tj. traženje alternativnog ulaza uz korišćenje pjene za gašenje i evakuacija iz istog prostora. U drugoj vježbi, nakon teorijskog dijela, pristupilo se vježbi korišćenja dreger aparata (izolacionih - disajnih) u zatvorenom prostoru koji gori i gdje je vidljivost ravna nuli – orjentacija u zadimljenom prostoru. Tom prilikom su korišćene dimne bombe i može se reći da je simulacija odgovarala stvarnoj situaciji, tj. realnoj situaciji zadimljenosti prostorija", istakli su iz Opštine Herceg Novi.

Vježba je trajala dva sata i tokom vježbe je potrošeno 20 litara pjene za gašenje  i četiri dreger aparata ( izolacioni – disajni ).

"Svi učesnici su bili zadovoljni sa vježbom jer se među njima nalazi određeni broj pripadnika sa manjim iskustvom u ovoj službi, tako da je ova vježba imala veliki edukativni značaj. Sledeće sedmice će se nastaviti sa vježbama, a biće organizovane obuke u vađenju i transportovanju povrijeđenih lica iz automobila prilikom saobraćajnih udesa", objasnili su iz Opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније