Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

22. 08. 2019. 09:05 >> 10:21
21

MINISTARSTVO ODBRANE

"DF-u namjera da naruši odnose CG sa državama okruženja"

Crnogorska vojska garant je mira i stabilnosti zemlje i njenih građana, i doprinosi globalnom miru djelujući u okviru NATO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Komentarišući stavove Demokratskog fronta (DF) da je patroliranje albanskih policajaca na crnogorskoj teritoriji nije u skladu sa sporazumom dvije države, iz Ministarstva su kazali da taj DF i njegovi lideri vode negativnu kampanju protiv vojske.

Iz tog vladinig resora su naveli da DF to radi preko svojih stranačkih saopštenja i njima bliskih medija iz okruženja kako bi kompromitovali Crnu Goru i njene institucije.

„Cilj im je narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama iz okruženja“, kaže se u saopštenju.

Prema njihovim riječima DF je u političkoj agoniji i unutar stranačkog nereda koji ih gura u destrukciju Crne Gore.

„Oni sopstvenu državu često ne priznaju i rado bi je vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke „Velike Srbije“, pa zbog toga ne reagujemo na njihove navode“, kazali su iz Ministarstva.

Kako su kazali, ovoga puta reaguju jer atakuju na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi.

„Sastav Vojske Crne Gore odslikava državu u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima, i upravo zato u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana“, poručili su iz tog vladinog resora.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније