Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio CG; Objavila: M.M ]

17. 08. 2019. 20:04   >>  20:04 4

RADULOVIĆ

"Država dužna da obezbijedi poštovanje svojih državnih simbola"

Predsjednik udruženja pravnika Branislav Radulović kaže da su državni simboli obilježili suverenitet svake države i pod posebnom su pravnom zaštitom.

“Svaka povreda državnih simbola, odnosno isticanje onih koji nijesu odgovarajući, mora podlijegati krivično-pravnoj ili nekoj drugoj zaštiti ili obliku sankcija”, rekao je Radulović za Radio Crne Gore, komentarišući najavljenu prijavu Ministarstva kulture protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore.

Kaže da zakon mora biti jednak za sve.

“Država je dužna da obezbijedi poštovanje svog suvereniteta i svojih državnih simbola, bez obzira na to da li se radi o Cetinju, Herceg Novom, Podgorici. U tom pogledu ako postoji biće krivičnog djela, država je dužna štititi svoj pravni poredak i svoj suverenitet", izričit je Radulović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније