Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

16. 08. 2019. 13:17 >> 13:17

NA CETINJU

Objavljen javni poziv za davanje stanova u zakup

Prijestonica Cetinje objavila je javni poziv za davanje stanova u zakup na osnovu prava na socijalno stanovanje, a rok za prijavljivanje je 30 dana.

Šest stanova, površine po 27 kvadratnih metara, koje se daju u zakup, nalaze se u zgradi Udruženja penzionera Cetinja.

Pravo na rješavanje stambenih potreba imaju crnogorski državljani sa prebivalištem na teritoriji Prijestonice, pod uslovom da nemaju stan, odnosno drugi objekat za stanovanje u vlasništvu članova porodičnog domaćinstva.

Osobe čiji stambeni objekat nije odgovarajućih standarda ili koje iz prihoda koje ostvaruju ne mogu da ga obezbijede, takođe imaju pravo na rješavanje stambenog pitanja.

Prioritet u ostvarivanju prava na socijalno stanovanje, prema javnom pozivu, imaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, osobe sa invaliditetom, osobe starije od 67 godina, mladi koji su bili bez roditeljskog staranja, kao i porodice sa djecom sa smetanjama u razvoju.

Kako su objasnili iz Prijestonice, davanje stambenih jedinica u zakup vrši se u odnosu na postojeću stambenu situaciju, visinu prihoda i imovinsko stanje, dužinu prebivališta ili boravišta u kontinuitetu na Cetinju, kao i u odnosu na broj članova porodičnog domaćinstva, zdravstveno stanje ili invalidnost i godine starosti.

"Ugovor o zakupu zaključuje se na određeno vrijeme, a najdruže za period od deset godina, bez mogućnosti produženja", navodi se u javnom pozivu.

Kako je saopšteno, stambena jedinica data u zakup ne može se otkupiti, naslijediti, dati u zakup niti otuđiti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније