Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 08. 2019. 15:58 >> 16:01
28

REAGOVANJE CPC

Poruka SPC protivustavna i prijeteća

Iz Crnogorske pravoslavne crkve ocjenju da je poruka sa Svetostefanskog sabora protvustavna i prijeteća, jer prema riječima Steva Vučinića, Srpska crkva bi, ukoliko bude usvojen Zakon o slobodi vjeroispovjesti, organizovala novi crkveno-narodni Sabor, sa ciljem da usvoji odluku da se prostor Boke proglasi kao dio teritorije koji nije unutar Crne Gore.

 

“Svetostefanski sabor je uputio jednu prijeteću, protivustavnu poruku, uperenu protiv ustavnog poretka ove zemlje, poruku upućenu vlastima, u slučaju da bude usvojen Zakon o slobodi vjeroispovjesti koji bi trebalo da se nađe na dnevnom redu tokom jesenjeg zasjedanja Skupštine, da će se organizovati novi Sabor, takozvani crkveno-narodni čiji će ciljevi biti upereni upravo protiv državnog jedinstva, na način da će biti donesena odluka kojom treba da se prostor Boke, nekadašnje austrougarske teritorije,  proglasi kao dio teritorije koji nije unutar Crne Gore”, kazao je Vučinić za TVCG.

On smatra da je ta poruka veoma opasna i da bi vlast trebalo da reaguje.

“Upravo zato što je proces dezintegracije teritorijalne, koja na neki način promoviše SPC u Crnoj Gori, uzela toliko maha da se to “ucijepilo u masama” i vrši jednu vrstu političkog pritiska koji je strašno opasan za državno i nacionalno jedinstvo i može da izazove teške i opasne posljedice u budućnosti. Zato u svakom slučaju, vlasti ove zemlje moraju ozbiljno da upute poruku SPC i da je spriječe da se bavi takvom vrstom djelatnosti i da direktno radi protiv ustavnog poretka i jedinstva državnog i nacionalnog”, zaključio je Vučinić.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније