Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

14. 08. 2019. 11:16 >> 11:29
2

BERANSKI DPS

Traže hitnu reakciju na stanje u azilu

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista zabrinut je zbog stanja u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje u tom gradu i zahtijeva od nadležnih opštinskih i državnih organa da najhitnije reaguju u vezi sa tim slučajem.

 

Prije desetak dana nevladina organizacija “Zaštitimo životinje” objavila je snimke iz beranskog azila na kojima se može vidjeti da životinje dane provode u jako lošim higijenskim uslovima. U njihovim kavezima može se vidjeti neočišćen izmet, dok odmah pored ograde azila vire leševi uginulih ili uspavanih životinja.

“Snimci iz Skloništa koje su javnosti prezentovali aktivisti nevladinih organizacija samo su potvrda katastrofalno lošeg funkcionisanja Komunalnog preduzeća koje gazduje Skloništem”, smatraju iz beranskog DPS-a. .

Demokratska partija socijalista je, kako su naveli, više puta obavještavala javnost o stanju u tom preduzeću, a to su učinili i njihovi odbornici na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta kada se raspravljalo o njegovom godišnjem Izvještaju o poslovanju.

“Očigledno je da je stanje u Skloništu za pse užasno loše, da se ne poštuju zakoni i propisi, te da za sve to postoji i velika odgovornost u nadležnom preduzeću”, navodi se u saopštenju.

Zbog toga je DPS inicirao da predsjednik Skupštine opštine Berane i predsjednik nadležnog skupštinskog tijela zakažu hitnu sjednicu Odbora za planiranje prostora i komunalno-stambenu djelatnost na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi, donijeli zaključci i predložile hitne mjere u vezi sa tim gorućim problemom.

“Uvjereni smo da će u narednom periodu nadležne institucije ispitati ovaj slučaj i upoznati javnost o eventualnim zloupotrebama u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje”, zaključili su iz beranskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније