Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

14. 08. 2019. 10:35 >> 10:34

POSJETA DELEGACIJE IZ ŠANGAJA

Bar interesantan za turiste i privrednike iz Kine

Delegacija iz Šangaja - distrikta Hongkou u Narodnoj Republici Kini, sa kojim Opština Bar ima potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji boravila je u ponedjeljak u Baru.

Potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović je ugostila šestočlanu delegaciju koju je predvodio He Jidun, generalni direktor odjeljenja za rad Ujedinjenog fronta i predsjedavajući prekomorskog Udruženja prijateljstva Šangaja. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Bara i Udruženja privrednika Bara.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici Opštine su sa gostima iz Kine razgovarali o mogućnostima za unaprijeđenje već postojeće saradnje između Bara i distrikta Hongkou i velikim potencijalima za saradnju u oblastima turizma, trgovine i poljoprivrede između dva lučka grada.

Jidun je naveo da je kineska delagacija u posjeti Opštini Bar kako bi promovisali razmjenu i učvrstili saradnju i prijateljstvo koje je prije četiri godine krunisano potpisivanjem Sporazuma u Kini.

Istakao je da je od 2014. preko 1,5 milijardi Kineza putovalo u inostranstvo i da je jedna od šansi za razvoj turizma upravo veliko interesovanje kineskih turista za posjete zemljama zapadnog Balkana. U tom smislu je bilo riječi o promociji Bara i Crne Gore kineskim turistima. Kako je kinesko tržište otvoreno za uvoz, Udruženju privrednika Bara su predstavljene mogućnosti povezivanja sa privrednicima iz Šangaja, a kao jedna od tema razgovora je bila i mogućnost razmjene iskustva u oblasti poljoprivrede.

Spičanović je istakla da se upravo ovakvom saradnjom na lokalnom nivou unapređuju tradicionalno dobri odnosi između Crne Gore i Kine i goste upoznala sa osnovnim karakteristikama Bara i njegovim privrednim i turističkim potencijalima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније