Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

13. 08. 2019. 15:29 >> 16:10
1

DAN OPŠTINE

Nikad više infrastrukturnih projekata u Mojkovcu

Lijepo je, nakon nekoliko decenija, vidjeti kran u Mojkovcu, u kojem nikada nije bilo više infrastrukturnih projekata, niti je bio veći opštinski budžet, kazao je predsjednik skupštine tog grada Dragan Mrdak na svečanoj sjednici povodom Dana Opštine. Prvi čovjek Mojkovca Ranko Mišnić u naselju Rudnica uručio je ključeve od trinaest stambenih jedinica najugroženijim mojkovačkim porodicama.

 

"Nikada veći kapitalni niti agro budžet, kada tome dodamo nekoliko destina miliona eura opredijeljenih iz državnog budžeta za ovu godinu, te spremnost Vlade da podstiče razvoj sjevera, a time i Mojkovca, s razlogom moramo biti zadovoljni i sa optimizmom čekati svaki novi rođendan Opštine”, kazao je Mrdak.

Prvi čovjek Mojkovca Ranko Mišnić podsjetio je da je lokalno rukovodstvo nastojalo da sve važne odluke u opštini donese konsezusom.

"Kao što u svakom takmičenju postoje suparnici tako je i u politici, što je dobro, jer ta vrsta takmičenja jača motiv i želju za mijenjanje sadašnjosti na bolje, i na tom putu sve je lakše kada se postigne veća stopa jedinstva.Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Vladom Crne Gore na čelu sa premijerom, Duškom Markovićem i državnim institucijama, te drugim opštinama, međunarodnim organizacijama i opštinskim javnim preduzećima i ustanovama, uspjeli smo da završimo i započnemo mnoge projekte koje se danas mjere desetinama miliona eura” naglasio je predsjednik Opštine Mojkovac.

Mišnić je saopštio da se realizacija najvećeg mojkovačkog projekta “Ski centra na Bjelasici” odvija planiranom dinamikom očekujući da će upravo ski centar biti vodilja razvoja opštine i dio sve bogateije turističke ponude Crne Gore.

“Uložili smo ogroman trud i sredstva u svakom segmentu funkcionisanja naše lokalne zajednice, Radili smo na unapređenju infrastrukture, razvoju poljoprivrede, turizma, malog i srednjeg preduzetništva, zaštiti životne sredine, unapređenju socijalne politike, kreiranju ambijenta za kvaliteniji razvoj kulture i sporta, svjesni da može još bolje čemu ćemo težiti i u narednom periodu “, kazao je Mišnić.

Prvi čovjek Mojkovca je u naselju Rudnica uručio ključeve od trinaest stambenih jedinica najugroženijim mojkovačkim porodicama.

Nakon toga je sa diretorom Uprave za javne radove Rešadom Nuhodžićem položio kamen temeljac za izgradnju neophodne komunalne infrastrukure na prostoru Biznis zone u mojkovačkim Poljima.

Vukoman Kljajevic, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније