Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

13. 08. 2019. 09:33 >> 09:30

POZIV ZA NAUČNIKE

Konkursi za istraživačke radove na festivalu "NAUKA O+"

U okviru popularnog naučnog projekta u oblasti nauke i tehnologije, sveruskog naučnog festivala "NAUKA 0+", raspisan je novi besplatni međunarodni konkurs usmjeren na razvoj nezavisnih kreativnih i istraživačkih aktivnosti mladih (učenicima, studentima, predavačima i naučnicima).

Festival nauke organizuju Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Ruske federacije uz podršku Ministarstva obrazovanja, Moskovskog državnog univerziteta "Lomonosov", Uprave grada Moskve i Ruske akademije nauka.

"Naučni festival "NAUKA 0+" je namijenjem najširoj publici. Glavna ideja je popularizovanje nauke u društvu - privlačenje pažnje na aktivnosti naučnika i nastavnika, povećanje zainteresovanosti za naučna istraživanja i dostignuća, uključivanje mladih u naučne tokove, kao i razvijanje naučne kreativnosti među đacima i studentima. Ovim putem se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešća u konkursima ovog naučnog festivala", navodi se u saopštenju organizatora.

U pitanju su dva konkursa koja omogućavaju prepoznavanje talentovanih mladih ljudi koji će se moći iskazati u nauci i umjetnosti.

Prvi konkurs je Međunarodni konkurs naučnih i tehničkih radova srednjoškolaca "Science of the Future" za koji je rok za prijavu 13.09, a više informacija o ovom konkursu se mogu naći na http://ub.festivalnauki.ru.

Drugi poziv se odnosi na Međunarodni konkurs za naučne emisije "Science is magic", a rok za prijavu je 2.septembar. Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu naći na http://science-is-magic.festivanauki.ru.

Ovogodišnji Festival je posvećen i proslavi Međunarodne godine Periodnog sistema elemenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније