Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 08. 2019. 14:27 >> 14:37

VLADA I PRIJESTONICA

Za puteve na Cetinju 4,5 miliona eura

Prijestonica Cetinje i Vlada Crne Gore u izgradnju i rekonstrukciju gradskih i seoskih puteva u tom gradu ulažu gotovo 4,5 miliona eura, saopšteno je iz Prijestonice.

 

Kako su naveli, riječ je o Vladinim i projektima iz Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu, čija će realizacija značajno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu na Cetinju, ali i „otvoriti“ neke nove gradske cjeline, poput prostora za akademije umjetnosti i stambenog kompleksa za zaposlene u prosvjeti, kulturi, policiji i zdravstvu.

“Izgradnja saobraćajnice kroz univerzitetski kompleks u završnoj je fazi, a vrijednost ugovorenih radova je gotovo 190 hiljade eura”, navodi se u saopštenju.

 Osim izgradnje saobraćajnice, uređuje se i teren kompleksa.

“Za ovu namjenu Vlada Crne Gore izdvojila je 1,2 miliona eura, pa se očekuje da će studenti Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore zimski semestar započeti u novom prostoru. Tako će prostor nekadašnjeg donjeg Oboda nakon više od deceniju ponovo oživjeti, a grad dobiti novu i moderno uređenu cjelinu”, navode iz Prijestonice.

Radi se i na ulicima 5, 6 i 8, a u skorije vrijeme počeće rekonstrukcija dijela Bajove ulica, u dužini od 960 metara, za šta će biti potrošeno oko 86 hiljada eura.

“Time će u potpunosti biti realizovan tender koji se odnosio na sanaciju gradskih, lokalnih i seoskih puteva vrijedan više od pola miliona eura”, kaže se u saopštenju.

Očekuje se skori početak radova na ulici Vojvode Boža i raskrsnici prema ulici Sava Burića, čija je ugovorena vrijednost skoro 200 hiljada eura.

“Izabran je izvođač radova i riješen decenijski problem imovinsko-pravnih odnosa, koji je onemogućavao gradnju moderne saobraćajnice i raskrsnice. U toku je tender za izbor izvođača radova za rekonstrukciju ulice Aleksandra Puškina i izgradnju priključka sa parking prostorima za naselje Gipos vrijedan 600 hiljada eura, a izabran je i projektant za Jabučku ulicu”, objašnjavaju iz Prijestonice.

U julu je započeo projekat rekonstrukcije Mojkovačke i Bajičke ulice, koji osim gradnje novog kolovoza sa trotoarima, obuhvata i zamjenu vodovodnih cijevi i javne rasvjete.

“Rekonstrukcija obuhvata saobraćajnicu od marketa Voli do Bajičke crkve u dužini od 3,5 kilometara. Ukupna vrijednost radova je 3,2 miliona eura, a finansira ih Vlada Crne Gore.”

Prijestonica Cetinje, kako su naveli, ove godine realizovala je više od 500 hiljada eura za sanaciju lokalnih i seoskih puteva, što sa 2018. godinom predstavlja investiciju od 1,2 miliona ili oko 23 kilometara novih puteva.

“U toku je priprema tendera za projektovanje saobraćajnice od Ulića do Rijeke Crnojevića, dužine devet kilometara, koji će se finansirati iz Kapitalnog budžeta Prijestonice Cetinje”, zaključeno je iz Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније