Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

11. 08. 2019. 13:00 >> 12:59

GRAĐANI TURSKE POMOGLI

Turski Crveni polumjesec donirao kurbane širom Crne Gore

Crveni polumjesec Republike Turske, u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori, danas je organizovao žrtvovanje kurbana, koji će biti podijeljeni u gradovima širom zemlje.

Zahvaljujući uplatama građana Turske, u Crnoj Gori će ovim povodom biti organizovano žrtvovanje 150 krupnih kurbana. 

U fabrici "Franca" u Bijelom Polju, u prisustvu članova organizacije Crvenog polumjeseca i predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori, pristupilo se realizaciji prinošenja kurbana. 

Gurkan Tulek, koordinator ove organizacije za Crnu Goru, kazao je da će u ime turskog polumjeseca biti zaklano 150 krupnih grla, čiji su donatori 1.050 osoba. 

“Svu stoku koja je predviđena za klanje smo prekontrolisali, tako da mogu da zaključim da su ispunjeni svi uslovi za klanje kurbana. Kurbani će se klati dva dana i dijeliti širom Crne Gore”, kazao je Tulek. 

Među predviđenih 150 kurbana koji se kolju u Crnoj Gori je i kurban ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavusoglua. 

Ispred Islamske zajednice u Crnoj Gori klanju kurbana prisustvovao je Enis Burdžović, pomoćnik reisa i glavni imam u Bijelom Polju. 

“Ono što nama puno znači jeste njihova pažnja, da ne zaboravljaju Crnu Goru, koja je mala država, ali ipak bitna tačka Crvenog polumjeseca Republike Turske. Zbog toga im i jesmo neizmjerno zahvalni i cijenimo njihovo prisustvo. Njihovi kurbani dolaze u sigurne ruke i mi smo tu da njihovi kurbani dođu u ruke onih kojima su potrebni. Moram napomenuti da dio kurbana poklanjaju i učenicima medrese 'Mehmet Fatih' u Podgorici i Rožajama, mi kao Islamska zajednica im dugujemo zahvalnost”, rekao je Burdžović. 

Crveni polumjesec Republike Turske dijeli kurbane širom svijeta od 1868. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније