Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

10. 08. 2019. 11:52 >> 12:17

BAJRAMSKE ČESTITKE

Darujte plemenitost i pokažite saosjećanje

Ministri za ljudska i manjinska prava, kutlure i bez portferlja, Mehmed Zenka, Aleksandar Bogdanović i Marija Vučinović, čestitali su Kurban-bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, te reisu Rifatu Fejziću.

"Kurban-bajram ili Hadžijski bajram najznačajniji je muslimanski praznik i vrijeme obavljanja hadža, stoga svim hadžijama od srca želim da im Bog primi hadž. Neka vam mubarek dani Kurban Bajrama podare zdravlje i radost, da ga proslavite u molitvi, u krugu porodice, prijatelja i komšija", navodi Zenka u čestitki.

Simbolika Kurban-bajrama se, kako kaže, ogleda u žrtvovanju i darivanju.

"Neka vjernici, u duhu najboljih islamskih vrijednosti, sa bližnjima i komšijama ne podijele samo bogatu trpezu, već daruju plemenitost i pokažu saosjećanje i razumijevanje prema svim ljudima, naročito prema onima koji su u nevolji i kojima je potrebna naša ljubav i lijepa riječ. Dio smo društva koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija, društva kojem nikada nije nedostajalo humanosti, razumijevanja i svijesti o poštovanju bližnjeg", kazao je Zenka.

U čestitki Bogdanović ističe želju da vjernici Kurban bajram provedu u miru, sa najbližima, i da ovaj praznik donese radost i blagostanje u vaše domove.
 
"Kurban bajram neka, ujedno, bude i posticaj da se svi zajedno sjetimo temeljnih vrijednosti današnje Crne Gore – kao ultikonfesionalnog društva zajedništva, tolerancije i međusobnog uvažavanja", kazao je Bogdanović.

Ministarka Vučinović saopštila je da vjernicima želi da dane provedu u duhu tradicije.

“Svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti, čestitam nastupajući Kurban Bajram uz želju da praznične dane provedete u duhu tradicije, u miru, radosti i darivanju zajedno sa obitelji, prijateljima i susjedima. U to ime želim vam sretan praznik", poručila je Vučinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније