Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

10. 08. 2019. 09:14 >> 11:22

ČESTITKE ZVANIČNIKA

Bajram da bude podsticaj solidarnosti i humanosti

Predsjednici države, vlade i parlamenta, Milo Đukanović, Duško Marković i Ivan Brajović čestitali su građanima islamske vjeroispovijesti, te reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću, predstojeći Kurban-bajram.

 

"Neka ovaj veliki praznik bude podsticaj solidarnosti i humanosti, uz želju da s ponosom čuvamo sklad, multietničnost i multikonfesionalnost, kao najviše vrijednosti koje su pripradnici islamske vjeroispovijesti, zajedno sa svim građanima Crne Gore, vjekovima stvarali i njegovali u interesu opšteg dobra i napretka naše države", navodi se u čestitku predsjednika Đukanovića.

Upravo na tim temeljima smo, kako navodi Đukanović, zajednički ostvarili najveće uspjehe savremene Crne Gore, obnovili njenu nezavisnost i ostvarili značajne rezultate u usvajanju standarda demokratski razvijenog svijeta, kroz evropske integracije i članstvo u NATO-u.

"Uvjeren sam da će poruke mira i dobrosusjedstva, doprinositi daljem blagostanju cijelog crnogorskog društva i sprovođenju novih reformi u cilju poboljšanja postojećeg kvaliteta života naših građana", saopštio je Đukanović.

U čestitki premijera Markovića navodi se da Crna Gora, "na tradiciji multietničkog sklada i bogatstva u različitostima koje je krase, vjekovima temelji svoju društvenu stabilnost".

"Sadašnja posvećenost ekonomskom razvoju i višem životnom standardu uz značajna ulaganja u regionalni razvoj sa jedne, i očuvanje i unapređenje kulturnih i identitetskih vrijednosti i vjerskih sloboda, sa druge strane – čine Crnu Goru državom koja je zadobila nove i evropske kvalitete življenja uz zapažen međunarodni ugled", navodi se u bajramskoj čestitki premijera Markovića upućenoj reisu Fejziću.

Marković završava čestitku konstatacijom da su bajramski blagdani prilika za dostizanje duhovnih vrijednosti razumijevanja, praštanja i tolerancije te apelom da stoga osnažimo zajedničke napore kako bi još snažnije doprinosili daljem prosperitetu naše kuće Crne Gore.

Šef parlamenta Brajović navodi da su praznični dani prilika da se podsjetimo na iskonske vrijednosti solidarnosti i uzajamne brige, sloge i zajedništva, kao i bogatstva vjera, nacija i kultura kojima Crna Gora obiluje, a predstavljaju posebnu vrijednost i snagu našeg društva. 

"Upoznavanjem ljepote duhovne tradicije koja se sažima na ovim prostorima, jačamo svijest o važnosti međusobnog povjerenja i odgovornosti za skladan suživot. Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Kurban Bajram i želim ličnu i porodičnu sreću", kazao je Brajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније