Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 08. 2019. 20:15 >> 20:29
4

DF POZIVA

U Budvi organizovati i festival gusala

Očekivali smo da iz stranke koja nosi ime Crnogorska glavni predlog bude da se napravi i festival gusala koje su glavni muzički instrument i Srbima i Crnogorcima u Crnoj Gori a ne da se bune protiv trubača, navodi se u saopštenju odbornika DF-a u Budvi Đorđija Vujovića.

Vujović je reagovao na saopštenje odbornika Crnogorske iz Budve Pera Duletića koji je kazao da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi.

"Nije potrebno posebno objašnjavati da Grbljani i čitav taj kraj uživaju u zvucima naše narodne muzike i vole da se srpska truba čuje kraj mora zajedno sa guslama i da se provesele i ispjevaju uz zvuke tih instrumenata", navodi se u saopštenju Vujovića.

Kome su miliji drugi žanrovi muzike vujović preporučuje da posjeti druge festivale u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније