Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

09. 08. 2019. 21:27   >>  21:29

ZA UČENIKE I STUDENTE

Konkurs za smještaj u domove

Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za prijem u domove učenika i studenata u Crnoj Gori za školsku 2019/2020. godinu.

Navodi se da mogu učestvovati učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred, kao i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, a prvi put su upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Pravo učešća imaju i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

Ukoliko nakon raspodjele u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Studenti prve godine treba da dostave ovjerenu kopiju svjedočanstva trećeg i četvrtog razreda srednje škole, diplomu Luča ili njoj ekvivalentne diplome, diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu, potvrde o redovnom upisu na studijski program, mjestu prebivališta i uvjerenje o državljanstvu ili kopiju lične karte.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija treba da dostave uvjerenje o položenim ispitima iz prethodne studijske godine, potvrdu o studiranju i o mjestu prebivališta, kopiju indeksa i uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte.

Studenti prve godine za Stari studentski dom u Podgorici i domove učenika i studenata u Kotoru, Nikšiću, na Cetinju i u Beranama dokumenta podnose od 26. avgusta do 13. septembra.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine za te domove dokumenta podnose od 9. septembra do 4. oktobra.

Dom studenata u Podgorici ima 1.052 mjesta, a novi studentski dom 400. Dom u Nikšiću ima 250 mjesta, dok novi studentski dom ima slobodnih 260 mjesta.

U Domu u Kotoru ima mjesta za 200 studenata, na Cetinju 80 i u Beranama 110.

Učenici dostavljaju ovjerenu kopiju svjedočanstva iz osmog i devetog razreda, odnosno ovjerenu kopiju svjedočanstva iz prethodne godine školovanja, ovjerene kopije diploma i ostalih dokaza o osvojenim nagradama, potvrdu o mjestu prebivališta i uvjerenje da je roditelj, odnosno staratelj kandidata primalac materijalnog obezbjeđenja po propisima o socijalnoj zaštiti.

U Domu učenika u Podgorici ima 130 mjesta, u Kotoru 50, u Nikšiću 44, dok u Baru ima 110 mjesta. U Domu učenika u Plužinama ima 89 mjesta, na Cetinju 15 i u Beranama 100.

Rok za podnošenje dokumenata za učenike je od 12. do 23. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније