Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

06. 08. 2019. 12:42 >> 13:36
6

POMOR RIBE

Šteta 354.650 eura, EPCG - platićemo

Oko 355.000 eura iznosi ukupna šteta, nastala ispuštanjem otpadnih voda iz TE Pljevlja, nakon čega je došlo do pomora ribe u rijekam Vezišnica i Ćehotina. Iz EPCG su za Portal RTCG kazali da će ispoštovati sve odluke nadležnih oragana po pitanju naknade štete.

To se navodi u izvještaju Komisije za utvrđivanje i naknadu štete koju je formiralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a koju je medijima dostavio SRK "Lipljen" - Pljevlja.

U izvještaju se navodi da je ukupna šteta po osnovu uginuća ribljeg fonda 289.650 eura.

“Tome treba dodati i preračunati indirektnu štetu za naredni period od pet godina, koji iznosi 65.000 eura. Ukupna šteta koju vinovnik akcidenta treba da plati iznosi 354.650 eura”, navodi se u izjveštaju.

Komisija je utvrdila i da na rijekama Ćehotina i Vezišnica u dužini od 16 kilometara, nakon ekološkog incidenta, nema ribe.

"Ekosistemu Ćehotine, čak i uz poribljavanje trebaće maker pet godina da se povrati, s tim što veći primjerci ribe neće biti prisutni", navodi se u izvještaju.

Izvještaj su potpisali poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Mile Čamdžić, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsijek za Biologiju Danilo Mrdak i predsjednik Sportsko ribolovnog kluba "Lipljen" Vaso Knežević.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније