Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

05. 08. 2019. 16:46   >>  16:43 5

NOVI SERVIS MUP-A

Uz kamere na granicama, građani će znati gdje su gužve

Novi servis Ministarstva unutrašnjih poslova, "Kamere na graničnim prelazima", od danas je u upotrebi. Građani će, zahvaljujući tome, moći u svakom trenutku da se informišu da li ima gužve na graničnim prelazima i da, u skladu sa tim, planiraju svoje putovanje.

U rad je danas pušten novi servis Ministarstva unutrašnjih poslova "Kamere na graničnim prelazima", kome se može pristupiti preko sajta MUP-a (http://www.mup.gov.me/ministarstvo) - putem istoimenog banera ili direktno pristupanjem sajtu http://kamere.mup.gov.me.

Građani od danas mogu, u svakom trenutku, da se informišu kakvo je stanje na graničnim prelazima i da, shodno tome, planiraju svoje putovanje, navode iz MUP-a.

Ovaj servis omogućava vizuelni prikaz ulaza i izlaza sa graničnih prelaza iz dvije trake – dolazne i odlazne.

"U ovom trenutku, kamere su instalirane na šest najfrekventnijih graničnih prelaza tj. moguće je vidjeti trenutno stanje na graničnim prelazima Božaj i Sukobin prema Albaniji, na GP Vraćenovići prema Bosni i Hercegovini, na GP Dračenovac i Dobrakovo prema Srbiji, na GP Debeli Brijeg prema Hrvatskoj. Takođe, planirano je da uskoro bude pušten u rad sistem za još tri granična prelaza – Šćepan Polje, Sitnica i Ranče.

Snimcima sa kamera je moguće pristupiti kako sa računara, tako i preko mobilnih telefona, uz korišćenje mobilnog interneta ili WiFi signala. Video strimovi se učitavaju u HTML5 plejeru, što znači da nije potrebna dodatna aplikacija", navode u saopštenju.

Dovoljno je samo "kliknuti" na željeni granični prelaz i sačekati da se učita video.

"Implementacija sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o intenzitetu saobraćaja na graničnim prelazima je od posebnog značaja tokom ljetnje turističke sezone. Cilj je da se olakša kretanje preko graničnih prelaza kako našim građanima, tako i gostima koji borave u našoj zemlji.

Podsjećamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu preduzima aktivnosti na unapređenju elektronskih usluga, kako bi bili još efikasniji servis građanima i opravdali njihovo povjerenje", navode iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније