Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 08. 2019. 11:45 >> 11:44
57

AMFILOHIJE OCIJENIO

Vlast se polatinila, stvara se novi identitet

Mitropolit Amfilohije rekao je da je došlo vrijeme da se brani obraz i duša, ali i svoje pismo, te da je u Crnoj Gori sve što je značajno od prastarih vremena napisano ćirilicom.

 

Amfilohije je, na liturgiji u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila na Crkvinama kod Kolašina, rekao da su došla "neka nova vremena".

"Nijesu mnogo mudra ni pametna, ali daće Bog, vratićemo se sami sebi, svojoj pameti i savjesti. Nadam se da će se ova Crna Gora, zapravo njena vlast, koja se polatinila i odriče sebe i stvara neki novi, u istoriji nepostojeći, identitet, vratiti sebi. Mi smo utemeljeni na korijenju koje je donosilo i koje će i ubuduće donositi pravih plodova", poručio je Amfilohije.

On je rekao da su bezbožnici natjerali narod da napusti svoje hramove, tako da su oni postali pustolovine. Mislilo se da je Crkva uništena i da je više nikad biti neće. Takvo je stanje bilo sve do 90-ih godina, kaže on.

"Ali od 90-ih godina Gospod je posvjedočio da je Crkva, ne samo Crkva raspeća, nego i Crkva vaskrsenja. Preko 700 hramova je obnovljeno i vaskrslo u Crnoj Gori ovih posljednjih 30 godina sa dva velika hrama: u Podgorici, posvećen Hristovom vaskrsenju, i Baru, posvećen Svetom Jovanu Vladimiru", kazao je mitropolit.

Пратите нас на

Коментари57

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније