Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 08. 2019. 07:17 >> 07:17
3

MONSTAT IZRAČUNAO

Sjever za šest mjeseci napustilo 1.325 građana

Gradove na sjeveru Crne Gore od početka godine napustilo je 1.325 stanovnika, što je samo nastavak negativnih migracijskih trendova u toj regiji, piše dan.

Podaci Uprave za statistiku pokazuju da je ta regija sve više pusta, jer je u skoro svakoj opštini broj onih koji odu duplo veći od onih koji se dosele.

Podaci pokazuju da je u prvih šest mjeseci ove godine Bijelo Polje ostalo bez 258 stanovnika, jer je tolika razlika između broja odseljenih i doseljenih, u korist onih koji su otišli.

Slična situacija je i u ostalim gradovima, jer se sa sjevera više odlazi, nego što se dolazi. U Andrijevici razlika između onih koji su otišli i onih koji su se doselili je 47, Beranama 91, Kolašinu 71, Mojkovcu 52, Plavu 58, Pljevljima 125, Plužinama 20, Rožajama 80, Šavniku 52 i Žabljaku 23.

Petnjica i Gusinje su jedine opštine gdje je više građana koji su se doselili, nego odselili. Tako su u Petnjicu došla 34 lica, a otišlo ih je 17. U Gusinje se doselilo 17, a otišlo dvoje građana.

U pokretu Alternativa smatraju da vladine politike samo utabavaju puteve kojima građani odlaze sa sjevera put Podgorice i primorja ili ka inostranstvu.

Vesko Pejak iz Alternative kaže da se može reći da je sjever Crne Gore istrijebio sam sebe.

On navodi da će samo ove godine sa sjevera otići preko 3.000 ljudi.

"Većina njih se više nikad neće vratiti. To je mnogo gori genocid od onih koje smo doživjeli u ratovima. Svake godine gubimo hiljade ljudi zbog rđave vlasti. Nema tog rata u kojem su gubici tako visoki. Većina ne misli da se vrati, kad vidi da je stanje u zemlji sve gore i gore", kaže Pejak.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније