Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

02. 08. 2019. 18:18   >>  18:18

NAGRAĐENI OD OPŠTINE

HN: Priznanja za srebrne vaterpoliste

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić uručio je danas priznanja i po 300 eura mladim vaterpolistima iz Herceg Novog koji su na nedavnom Evropskom prvenstvu do 15 godina, održanom u Bugarskoj, osvojili srebrne medalje.

"Marko Bošković, Đorđe Čvorović, Danilo Krivokapić i Lazar Vukićević ponos su, ne samo kluba i reprezentacije, već i grada Herceg Novog i države", poručio je Katić.

Za vaterpoliste Jadrana, koji su ove godine upisali srednju školu, debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj predstavlja značajan i uspješan korak u karijerama koje im predstoje.

"Vi ste ponos Herceg Novog, jer ste napravili iznenađujući rezultat na Evropskom prvenstvu koje je za nama osvajanjem srebrne medalje, a zasigurno i najbolji ambasadori – kako vašeg grada, tako i cijele države. Svojim zalaganjem i trudom doprinijeli ste da se crnogorski i hercegnovski vaterpolo i dalje promoviše i bude jedan od najznačajnih sportova u Crnoj Gori", kazao je Katić i naglasio da će Opština Herceg Novi perspektivnim sportistima pružiti podršku u vidu stipendija na visokoškolskim ustanovama, po završetku srednje škole.

Iz Opštine Herceg Novi podsjećeju da je osam mladih sportista iztog grada nedavno dobilo stipendije za studijsku godinu 2019/20, zahvaljujući uspostavljenoj saradnji Opštine Herceg Novi, Plivačkog vaterpolo kluba Jadran i Košarkaškog kluba Primorje 1945 sa Fakultetom za menadžment.

Direktor PVK Jadran Miloš Mračević zahvalio je Opštini Herceg Novi na kompletnoj podršci klubu, „jer bez te podrške i ovi rezultati najmlađih selekcija ne bi bili mogući“.

Kako je Mračević naglasio, radi se o velikom uspjehu, za momke lično, za klub, ali i za grad Herceg Novi. Kuriozitet je da je ovo prvo Evropsko prvenstvo za kategoriju 15godišnjaka.

"Uzeli su medelju i na najljepši način započeli reprezativnu karijeru. Siguran sam da će ovo biti veliki podstrek za dalji rad, kako u bazenu, tak i za njihov razvoj van bazena. Prvenstveno mislim na školske obaveze koje im sada slijede, s obzirom da su sada svi upisali srednju školu, te da ih očekuje na tom planu velika obaveza. Mi kao klub ćemo se potruditi da na najbolji mogući način organizujemo i usaglasimo njihove školske i sportske obaveze", zaključio je Mračević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније