Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

31. 07. 2019. 14:36 >> 14:36

STANKOVIĆU ISTIČE MANDAT

Raspisan oglas za izbor vrhovnog državnog tužioca

Tužilački savjet je donio odluku za raspisivanje izbora vrhovnog državnog tužioca.

Aktuelnom vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću petogodišnji mandat ističe početkom oktobra.

Rok za prijavljivanje je 15 dana od dana objavljivanja oglasa u jednom od štampanih medija i Službenom listu Crne Gore.

Izbor Vrhovnog državnog tužioca dolazi u vrijeme zategnutih odnosa među političkim akterima. Za njegov izbor u parlamentu je potreba dvotrećinska, tropetinska većina.

"Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, između ostalog, utvrđen je predlog razdjela budžeta svakog državnog tužilaštva posebno i Tužilačkog savjeta za 2020, kao i nacrt razdjela budžeta Potrošačke jedinice Tužilaštva po programima za 2020. Na sjednici je razmatrano 11 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava", saopšteno je iz tužilaštva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније