Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

26. 07. 2019. 18:33 >> 18:34

ČESTITKA ABAZOVIĆA

Iskoristiti mogućnosti Plava i zaustaviti raseljevanje

Plav je mjesto sa bezbroj prirodnih ljepota, netaknute prirode, pejzaža od kojih zastaje dah. To su resursi koji ne smiju ostati nedostupni građanima i turistima i koji moraju poslužiti za razvoj lokalne zajednice, poručio je lider URE Dritan Abazović, čestitajući građanima Plava, odbornicima, Skupštini opštine Plav i opštinskom rukovodstvu Dan opštine 26. jul.

"Plav je biser Crne Gore i kao grad sa bezbroj prirodnih potencijala decenijama unazad nepravedno je i sistematski zapostavljan od strane nadležnih institucija. To se ogleda i u današnjoj slici grada koji umjesto bogatog i prosperitetnog mjesta, sa kvalitetnim životom za njegove građane, nudi sasvim drugu krajnost. Takva slika se pod hitno mora mijenjati, a to je zadatak svih dobronamjernih subjekata u društvu koji u ovom segmentu mogu na bilo koji način pomoći", poručio je Abazović.

On je u čestitki naveo da lokalna uprava u saradnji sa državnim institucijama mora spriječiti svako dalje raseljavanje stanovništva sa ovog područja uz stimulativne i motivišuće mjere za građane.

"Infrastruktura u opštini se mora znatno osnažiti, a grad kvalitetno povezati sa ostalim gradovima u državi. Kao značajne grane razvoja vidim poljoprivredu i turizam koji se dodatno moraju osnaživati i insistirati na njihovom daljem unapređenju. Poljoprivreda se mora dodatno unaprijediti mehanizacijom i novim mjerama u tom procesu", kazao je Abazović.

On je poručio i da je Plav grad koji ima bezbroj mogućnosti i da vjeruje da će se te mogućnosti u dogledno vrijeme znati na najbolji način iskoristiti zarad kvalitetnijeg života svih građana ovog grada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније