Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

25. 07. 2019. 11:20   >>  11:19 3

SAVKOVIĆ PORUČILA

Nećemo odustati od žalbi Strazburu

Majke sa troje i više djece neće odustati od podnošenja predstavki sudu u Strazburu, poručila je predstavnica Kordinacionog odbora bivših korisnica naknada Željka Savković.

Ona je reagovala povodom jučerašnje izjave zastupnice Crne Gore u Strazburu Valentine Pavlićić, koja je kazala da je Evropski sud u Strazburu kao neosnovane odbacio 70 predstavki majki sa troje i više djece.

„Činjenica da se gospođa Pavličić pojavila sa svojom izjavom u javnosti odmah poslije početka protesta majki poslije smanjenja naknada, kada su majke počele da pominju žalbe u Strazburu, ukazuje na to da će uraditi sve da bi što više majki odustalo od slanja predstavki. Upravo smo svjedoci toga. Pitam se, zašto se gospođa Pavličić nije pojavljivala u javnost kada su za Strazbur slali predstavke svi oni koji nijesu pred crnogorskim sudovima mogli ostvariti pravo na svoje žalbe, tužbe?“, navodi Savković u reagovanju.

Kaže da država nije očekivala da će veliki broj majki poslati predstavke u Strazbur.

„Vjerovatno se pitaju da ako ih je ovoliko poslalo na smanjenje, a isti broj pošalje na ukidanje i više, jer neke majke nijesu slale na smanjenje, ali za ukidanje hoće kako će sud u Strazburu reagovati“, ističe Savković.

On poručuje i da Pavličić pokušava da obeshrabri majke, kako bi prestale sa slanjem predstavki.

„Ništa majke ne može obeshrabriti! Odlučne na svom putu za odbranu stečenog doživotnog prava, koje nam je neustavno oduzeto od strane ove vlasti sa koalicionim partnerima u njoj, potpomognuto čudnim odlukama Ustavnog suda, ni vaše vesele poruke iz Strazbura da ništa nećemo uraditi sa slanjem predstavki, nastavljamo dalje“, ističe Savković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније