Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

23. 07. 2019. 16:47   >>  16:46

APLIKACIJA MANS-A

Građani postavili 100 pitanja poslanicima

Građani su, od kada je aktivirana mobilna aplikacija Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), "Pitajte poslanike", svojim predstavnicima u Skupštini Crne Gore uputili skoro 100 pitanja, saopšteno je iz te nevladine organizacije (NVO).

 

Iz MANS-a su kazali da to dodatno potvrđuje opravdanost uspostavljanja takvog načina komunikacije između građana i poslanika, koji je uspostevljen prije četiri dana.

"Ti podaci posebno ohrabruju kada se uzme u obzir negativna kampanja pojedinih poslanika kojima će, ipak, trebati dodatno vrijeme da shvate da komunikacija sa građanima nešto što je potpuno normalno i poželjno ukoliko žele da se ozbiljno bave politikom", naveli su iz te NVO.

Navodi se da je prethodne sedmice najviše pitanja, šest, dobila predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, poslanik te stranke Raško Konjević i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, koji su dobili po pet pitanja.

Kako su naveli, po tri pitanja dobili su poslanici Petar Ivanović, Obrad Stanišić, Branka Bošnjak, Branko Radulović, Ljiljana Đurašković, Strahinja Bulajić, Aleksa Bečić, Srđan Milić, Neđeljko Rudović i Andrija Popović.

Iz MANS-a su dodali da su ostali poslanici dobili po dva ili manje pitanja.

"Kada su u pitanju odgovori građanima, najažurniji u prethodnoj sedmici bili su Konjević i Milić, poslanici vladajuće koalicije Ivanović i Popović, kao i Rudović”, kaže se u saopštenju.

U MANS-u smatraju da prvi rezultati korišćenja tog servisa pokazuju da postoji potreba za intezivnijom komunikacijom između poslanika i građana, kao i da će građani nastaviti da je koriste još aktivnije.

Oni su kazali da će redovno informisati javnost o tome koliko građani koriste tu aplikaciju, koje su teme koje najviše interesuju građane, kao i koji poslanici redovno ili manje ažurno odgovaraju na pitanja građana.

Iz MANS-a su pozvali sve one koji već nijesu da besplatnu mobilnu aplikaciju "Pitajte poslanike" preuzmu sa Google Play Store-a, ili pitanja za poslanike pošalju preko sajta http://www.mans.co.me/pitajte-poslanike/.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније