Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 07. 2019. 07:00 >> 07:05
1

NOVI PRAVILNIK

U Skupštini 20 odsto više službenika

U Službi Skupštine biće zaposleno 275 izvršilaca predviđeno je prijedlogom novog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine Crne Gore, u koji je Pobjeda imala uvid, a o kojem će danas raspravljati Administrativni odbor.

Novim pravilnikom povećan je broj izvršilaca za 20 odsto.

Novi pravilnik zamijeniće onaj iz 2013. godine, kojim je bilo predviđeno 166 radnih mjesta sa ukupno 255 izvršilaca. U Službi Skupštine Crne Gore je, prema podacima od 30. januara 2019. godine, zaposleno 198 osoba, od čega 185 na neodređeno, a 13 na određeno vrijeme.

Organizaciona struktura Službe Skupštine promijenjena je u odnosu na dosadašnji Pravilnik. U Sektoru za podršku zakonodavnoj i nadzornoj funkciji Skupštine i dalje je sistematizovano 17 organizacionih jedinica, ali je brisan Odsjek za pripremu i obradu sjednica radnih tijela.

Umjesto Odsjeka za pripremu i obradu sjednica Skupštine, fonografskih i štampanih zapisa, sistematizovani su odsjeci za pripremu i obradu sjednica Skupštine, kao i fonografskih i štampanih zapisa. Ostale organizacione jedinice predviđene su i u novom pravilniku.

Predlogom pravilnika predviđeno je da, za radna mjesta sekretara odbora za bezbjednost i odbranu, kao i antikorupciju, uslov bude posjedovanje dozvole za pristup tajnim podacima stepena tajnosti „strogo tajno“.

Članom 26 Zakona o tajnosti podataka propisano je da pristup tajnim podacima bez dozvole imaju članovi Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i članovi Odbora za antikorupciju.

Osnovni razlozi za donošenje akta o organizaciji i sistematizaciji sadržani su u potrebi za daljim jačanjem Službe Skupštine, kako bi organizaciono i kadrovski pružili što stručniju i kvalitetniju podršku poslanicima, posebno imajući u vidu ulogu Skupštine u procesu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, kao i u donošenju novog zakona o državnim službenicima i namještenicima, kojim su, između ostalog, uvedena nova zvanja državnih službenika i namještenika, ali i izmijenjeni uslovi radnih mjesta za pojedina zvanja u pogledu potrebne školske spreme, a posebno u dijelu radnog iskustva navodi se u obrazloženju predloga novog pravilnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније