Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 07. 2019. 14:27 >> 14:27

NOVINARI KOD VELJOVIĆA

Policija i mediji da pojačaju saradnju

Budući da i policija i mediji rade u interesu građana, potrebno je organizovati zajedničke aktivnosti koje bi se ticale podizanja svijesti građana o važnosti poštovanja propisa i prijavljivanja i reagovanja eventaulnih prestupa i krivičnih djela, istakao je direktor Uprave policije Veselin Veljović na radnom doručku sa predstavnicima medija.

Zajedniče aktivnosti, kako je istako Veljović, dopinijele bi podizanju svijesti o sprečavanju slučajeva nasilja i devijantnog ponašanja, kao što su nasilje u porodici, bezbjednost u saobraćaju, trgovina ljudima, sajber bezbjednost, prosjačenje i zaštita građana, a posebno mladih ljudi od uticaja droge, kockanja i alkoholizma.

"Radni doručak bio je prilika za otvoren razgovor o izazovima u komunikaciji u cilju unaprjeđenja dobre saradnje koju imaju policija i mediji i prevazilaženja eventualnih problema, a radi pravovremenog i tačnog informisanja građana o važnim i aktuelnim temama, što je cilj i medija i policije. Veljović je predstavio novu organizacionu strukturu Uprave policije i najznačajnije rezultate rada koje je policija postigla u posljednjih godinu dana" navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ocijenjeno je da je radni doručak na kojem su bili urednici medija i šefovi dopisništva inostranih medija, bio uspješan i koristan, te da će se sa ovom praksom nastaviti, kako bi građani imali što više benefita od aktivnosti koje sprovode i policija i mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније