Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

18. 07. 2019. 10:04 >> 06:33

REIZBOR

Jovetić predsjednik Savjeta RTCG

Za predsjednik Savjeta RTCG reizabran je Ivan Jovetić. Za njegov izbor glasalo je sedam članova tog tijela, dok je jedan bio uzdržan. Za potpredsjednika Savjeta jednoglasno je izabran Nikola Tatar.

Jovetić je poručio da je zahvalana na ukazanoj podršci i uvjeren je da će Savjet nastaviti da radi timski.

Vjeruje u da će u skladu sa nadležnostima Savjet nastojati da pojednostavi, ubrza i definise sve procedure i pravila, ali i da sa menadžmentom definise bolje i nove programske sadržaje.

"Nama trebaju novi sadržaji i novi gledaoci", poručio je Jovetić. U svom radu, Jovetić očekuje podršku svih članova Savjeta, u cilju, kako kaže odgovornog odnosa prema grđanima i društvu.  

Član Savjeta Ilija Despotović poručio je da je pred Savjetom ozbiljan posao, te da je biti predsjednik tog tijela čast i privilegija, ali i obaveza.

"Svi moramo da radimo, bez obzira na to ko je predsjednik, mi smo tim", poručio je Despotović. 

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić je kazao da menadžment i urednički tim želi saradnju sa Savjetom u punom kapacitetu, na poslovima koji su, kako navodi teški i ozbiljni.

Da bi se odgovorilo na izazove koji su pred kućom, neophodna je saradnja na koju su menadžment i urednički tim spremni kao i do sada, poručuje generalni direktor Javnog servisa Božidar Šundić.

Menadžerski tim nastaviće, kaže Šundić, da radi na svemu onome što je u interesu nacionalnog Javnog servisa, države i njenih građana.

“Menadžerski i urednički tim želi punu saradnju u punim kapacitetima, a moram da vam kažem da su poslovi izuzetno teški i ozbiljni. Dijalogom otvorenim između Savjeta i menadžmenta možemo doći do pravih rezultata”, poručio je Šundić.

Radović predsjednik Komisije za predstavke

Na prvoj sjednici Savjeta Javnog servisa izabrani su članovi Komisije za predstavke i prigovore slušalaca i gledalaca.

Za predsjednika Komisije izabran je Milan Radović, dok su članovi Ilija Despotović  i David Delibašić.

Savjet je konstituisan 2. jula u crnogorskom parlamentu.

Članovi Savjeta, pored Jovetića, Tatara i Radovića, su Ilija Despotović, David Delibašić, Pavle Radovanović, Goran Sekulović i Predrag Marsenić.

Administrativni odbor objavio je 14. juna ponovni javni poziv nevladinim organizacijama iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda za izbor još jednog člana Savjeta.

Konkurs je otvoren 45 dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније