Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 07. 2019. 19:16 >> 19:15

ISPUNJAVANJE EU STANDARDA

CG će razvijati saradnju sa EMCDDA

Crna Gora ima dobru saradnju sa Evropskim centrom za monitoring droga (EMCDDA) koju je potrebno dalje unapređivati i razvijati, a u cilju ispunjavanja standarda Evropske unije (EU) na planu politike suzbijanja i kontrole droga, poručeno je na današnjem sastanku generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanje Ostojić sa delegacijom EMCDDA.

Ostojić, koja je i šefica radne grupe za poglavlje 24 je saopštila da je saradnja u oblasti sprječavanja zloupotrebe i krijumčarenja droga važna podoblast u okviru poglavlja 24 i istakla da Ministarstvo unutrašnjih poslova u ovoj agenciji vidi pouzdanog partnera na putu usvajanja evropskih standarda u oblasti prikupljanja i analize podataka iz oblasti problematike droga.

Direktor EMCDDA Aleksis Guzdel je istakao da agencija počiva na dva stuba - to su javno zdravlje i rizici po bezbjednost. Predstavio je ključne aktivnosti agencije i iskazao punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u implementaciji najboljih praksi i omogućavanju pristupa podacima.

“Potrebno je održavati postojeću institucionalnu dimenziju saradnje, ali i razvijati tehničku i naučnu saradnju”, poručio je Guzdel.

Pored direktora agencije, u delegaciji EMCDDA su bili i Roumen Sedefov, šef Jedinice za rizike javne bezbjednosti i sigurnosti, Gonçalo Felgueiras e Sousa, šef Jedinice Reitox i vanjskih partnera i Andre Noor, šef Sektora za trendove i analize u Jedinici za javno zdravlje.

Sastanku održanom u Ministarstvu unutrašnjih poslova prisustvovali su i relevantni predstavnici institucija koje se bave ovom problematikom – Uprave policije, Forenzičkog centra, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Uprave carina, Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније