Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

17. 07. 2019. 07:55 >> 07:55
7

ŽELJEZNIČKI PREVOZ

Vozne karte skuplje 15%, putnici razočarani

Odnevdavno vozne karte u lokalu su poskupile, kao i mjesečne karte. Ekipa Jutarnjeg programa otišla je do podgoričke Željezničke stanice da provjeri šta putnici misle o tome, ali i da provjere zašto se Željeznički prevoz odlučio na taj potez.

Od 9. jula su vozne karte za destinacije u Crnoj Gori poskupile. Iz Željezničkog prevoza tvrde da su karte skuplje 15 procenata.

Portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić kazala je da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno odnosno od Podgorice do Nikšića poskupila 30 centi, te da umjesto dosadašnjih dva eura, vozna karta košta dva eura i 30 centi.

Sa druge druge strane, cijena vozne karte do Bijelog Polja umjesto tri sada košta tri i po eura, do putnici od Bara do Bijelog Polja, umjesto pet, sada plaćaju pet eura i 80 centi. 

Putnici nijesu oduševljeni postupkom Željezničkog prevoza..

Iako nije za utjehu, iz Željezničkog prevoza objašnjavaju da su poskupili promotivne karte koje su na snazi već tri godine, a ne redovne karte.

"Redovne cijene karata su ostale iste. Izvršili smo poskupljenje promotivnih cijena karata, ali i nakon poskupljenja ova cijena je na nižem nivou od redovnih", kazala je Murić.

Osim promotivnih karata skuplje su i mjesečne karte.

Tako je mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić poskupila sa 30 na 35 eura, dok je za osobe mlađe od 26 godina poskupila sa 21 na 24 eura. Mjesečna karta na relaciji Podgorica-Bijelo Polje poskupila je sa 40 na 46 eura, a za lica mlađa od 26 godina umjesto 28 plaćaće 32 eura.

Zanimalo nas je zašto se Željeznički prevoz odlučio na poskupljenje karata. Iz ovog preduzeća se pozivaju, između ostalog, na rezultate interne ankete.

“Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge Željezničkog prevoza jeftine", rekla je ona.

U ŽPCG ne očekuju da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika, te navode da cu cijene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

Iznose i podatak da su tokom prve polovine godine prevezli nešto više od 403 hiljade putnika, što je za osam hiljada više nego u istom periodu prošle godine.

Nemanja Živaljević, RTCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније