Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

16. 07. 2019. 16:19 >> 16:32

KCCG

Pritužbe imalo samo 0,02 odsto pacijenata

Na rad zaposlenih u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) ove godine žalilo se 0,02 odsto od ukupnog broja pregledanih i liječenih pacijenata, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG su kazali da su preduzeli kako bi obezbijedili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

"Problemi sa kojima se suočavamo i na koji imamo najviše pritužbi građana odnose se na sistem centralnog zakazivanja specijalističkih pregleda i dijagnostičkih proedura, na čijem se unapređenju radi i koji bi trebalo uskoro da zaživi primjenom platforme o centralno zakazivanju", navodi se u saopštenju.

Iz KCCG su naveli da kroz kutije za pritužbe i pohvale, koje su postavljene u Poliklinici, svakodnevno dobijaju pohvale pacijenata ili članova njihovih porodica, na tretman koji su imali tokom liječenja u toj ustanovi.

Oni su dodali da su za hospitalizovane pacijente i članove njihovih porodica urađeni Anketni upitnici o zadovoljstvu pruženim uslugama, koji se popunjavaju na otpustu.

“Na osnovu pristiglih primjedbi i sugestija građana napravljene su analize, koje su pokazale da je od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata na mjesečnom niovu, prosječno njih oko 1,1 hiljada vrlo zadovoljno ili zadovoljno tretmanom tokom liječenja, dok je zadovoljstvo iskazalo i 55 članova porodica pacijenata”, ukazali su iz KCCG.

Prema njihovim riječima, primjedbe i sugestije dobijene na taj način se ozbiljno razmatraju i služe da se dodatno unapređuje sistem rada i kvalitet zdravstvenih usluga.

KCCG, kako su kazali iz te ustanove, radi punim kapacitetom u svim svojim segmentima, tako da građani dobijaju kvalitetnu i pravovremenu zdavstvenu zaštitu.

“Rad u klinikama KCCG, specijalističkim ambulantama, radiološkoj i ostalim službama organizovan je u redovnim i dopunskim terminima, kako bi svi pacijenti dobili potrebnu zdravstvenu uslugu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da zaposleni u KCCG ulažu velike napore i danonoćno su na raspolaganju pacijentima, koji u najvećem broju to i prepoznaju.

"Podaci da se u KCCG godišnje liječi oko 40 hiljada bolesnika, u Poliklinici pregleda gotovo 500 hiljada pacijenata i obavi preko 1,5 miliona zdravstvenih usluga, a u Centru za laboratorijsku dijagnostiku uradi od pet do sedam miliona analiza, dovoljno govore o angažmanu svih zaposlenih i opterećenosti KCCG", kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su kazali da sve to postižu zahvaljujući dobroj organizaciji rada i angažmanu preko 2,3 hiljade zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније