Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 07. 2019. 10:03 >> 10:03

BANKA HRANE

Bebi Kojović potrebni su ljekovi i hrana

Porodica Kojović nakon bolesti majke i bebe od godinu i tri mjeseca, našla se u teškoj materijalnoj situaciji. Zbog tuberkuloze od koje boluju i majka i dijete, otac ne može da radi, a djetetu su potrebni ljekovi.

Kako su saopštili iz Banke hrane, porodica Kojović je iz Bijelog Polja, a žive u Golubovcima. Beba od godinu i tri mjeseca živi sa majkom, ocem i bakom.

“Oba roditelja se nalaze na birou rada. Supruga i sin, koji  ima godinu i tri mjeseca imaju zdrastvenih  problema.Oboje su bili  hospitalizovani zbog tuberkuloze. Dijete je  bilo u bolnici u Podgorici, a od prije nekoliko dana je na kućnom liječenju. Majka je u bolnici u Brezoviku, i ostaće, po prognozama doktora, između tri I šest mjeseci”, navodi se u saopštenju BHCG.

Porodica trenutno živi od bakine socijalne pomoći koja iznosi 130 eura, jer otac zbog obaveza oko djeteta I majke ne može da zaradi.

“Djetetu je svakog dana potrebna terapija Isoniazid tablete BP 100 ml, Bulardi probiotik junior i špricevi. Ne uspijevaju to da dobiju na recept. Potrebne  su mu i pelene broj četiri. Povrh svega potrebna im je  hrana, a i  računi se moraju izmirivati”, navode iz Banke hrane.

 

“Sve što sam imao od zarađenog novca potrošio  sam za lijekove koji im trebaju  za mjesec dana za sina i suprugu”, kaže Mirko.

Porodici do sada nikada nije  trebala  pomoć. Otac od svog rada podmirivao osnovne  životne  potrebe. Sada ne može da radi i privređuje dok se  ne zavrsi liječenje supruge i moli  za pomoć.

"Ukoliko porodici želite pomoći novcem, možete  uplatiti  kod CKB,   na broj žiro računa  510100798928002113,  na ime Kojović Mirko. Kontakt telefon oca možete dobiti u inboxu na Fejsbuk stranici Banke hrane", saopšteno je iz Banke Hrane. 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније