Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

14. 07. 2019. 21:09 >> 21:16

POČELE GUŽVE

Presretač kažnjava, ili spašava život?

Sa ljetnjom sezonom počele su i saobraćajne gužve. Za one vozače koji bi brže do mora ili sjevera ne mareći za ograničenja na putu ih vreba posebno policijsko vozilo, presretač.

Presretač je policijsko vozilo bez obilježja sa reputacijom da mu se ne može pobjeći. Promaći mu nije mogao ni Kotoranin koji je do Cetinja vozio brzinom od 106 kilometara na čas iako je ograničenje bilo 70. Pogledao je snimak vožnje i priznao da je pogriješio.

Kvačicu za gas nije štedio ni osamnaestogodišnjak takođe Kotoranin.

Upravo su mladi vozači oni koji najviše divljaju na našim putevima.

Policijska patrola u presretaču oduzme i do 10 vozačkih dozvola na dan, zbog prekoračenju brzine. Izgovora za preteranu brzinu ne fali.

"Svi žure, hitno im je i to je, tako da mi tu ne ulazimo mnogo čim on 200 vozi nije za priču samo za rad", kazao je stariji policajac Saobraćajne policije Radojica Markuš.

Iako bi najradije pobjegli presretaču, niko nije uspio, mada ima onih koji pokušaju.

"To se prave da nijesu vidjeli i čuli, to traje par kilometara i stanu, a to da nijesu čuli ili vidjeli, jesu, ali pokušavaju i sve to kratko. Odgledaju snimak, vide, malo ko se protivi tome i bude nezadovoljan", kazao je Markuš.

Ako ste ostali bez vozačke dozvole ili platili kaznu, možda vam je presretač spasio život kao osamnaestogodišnjaku sa početka priče koji je isključen uz saobraćaja.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније