Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Dan ]

13. 07. 2019. 08:40 >> 08:40
1

VLADA UTVRDILA

Tuzima pola miliona iz državne kase

Ministarstvo finansija uplatilo je Opštini Tuzi 500.000 eura za finansiranje novoformirane lokalne samouprave, jer 31. jula ističe rok kada Glavni grad prestaje da finansira tu opštinu.

Taj iznos je obezbijeđen iz sredstava tekuće budžetske rezerve, a odluku o isplati donijela je Vlada, piše Dan.

“Vlada je usvojila informaciju o obezbjeđivanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za početno finansiranje Opštine Tuzi. Zadužuje se Ministarstvo finansija da iz sredstava tekuće budžetske rezerve isplati sredstva u iznosu od 500.000 eura na žiro-račun Opštine Tuzi kod NLB banke Montenegro. Preporučuje se Opštini Tuzi da sredstva koristi u najvećoj mjeri za razvojne svrhe”, piše u zaključcima koje je potpisala Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade.

Komisija za ekonomsku politiku najprije je utvrdila da su Opštini Tuzi isplatili 400.000 eura, ali je nakon toga taj iznos povećan na 500.000 eura na sjednici Vlade.

U informaciji o kojoj je raspravljala Vladina komisija za ekonomsku politiku piše da se Opština Tuzi obratila Ministarstvu finansije 14. juna tražeći da im se isplati 600.000 eura za početno finansiranje.

Zakon o finansiranju lokalne samouprave propisuje da se sredstva za početno finansiranje novoosnovane opštine u prvoj fiskalnoj godini od osnivanja, obezbjeđuju u budžetu države iz sredstava tekuće budžetske rezerve u iznosu od tri odsto sredstava tekuće budžetske rezerve.

Glavni grad i Opština Tuzi potpisali su sporazum kojim je utvrđeno da će se finansiranje Opštine Tuzi vršiti iz budžeta Opštine Tuzi, kao opštine u okviru Glavnog grada za period od 1. januara do 31. jula 2019. godine za što je predviđen transfer u okviru budžeta Glavnog grada za operativne izdatke.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније