Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

12. 07. 2019. 12:52 >> 12:51
1

PRENOS NA TVCG

Centralna proslava Dana državnosti u Danilovgradu

Centralna proslava povodom Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka crnogorskog naroda biće održana sjutra na gradskom trgu u Danilovgradu. pRENOS NA

Na svečanosti će govoriti premijer Duško Marković, predsjednica Opštine Zorica Kovačević i predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić.

Dan državnosti se obilježava u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna drava, kao i na 13. jul 1941. godine kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović je u četvrtak, na prijemu povodom Dana državnosti na Cetinju, poručio da je Crna Gora opet nezavisna država, ekonomski održiva i prosperitetna, koja već živi svoj evropski život, s realnim optimizmom zagledana u svoju evropsku budućnost.

On je kazao da 13. jul 1878. i 1941. godine svojim značenjem, rezultatima, vrijednostima i svevremenim porukama usmjeravaju veliki tok savremene crnogorske istorije.

"Zahvaljujući tim istorijskim međašima, i pregnućima današnjih generacija, Crna Gora je opet nezavisna, međunarodno priznata država, stabilna multinacionalna zajednica", rekao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније