Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 07. 2019. 18:20 >> 18:24

NUHODŽIĆ PORUČIO

CG odlučan partner u borbi protiv terorizma

Iako slabo izraženi, fenomeni poput nasilnog ekstremizma i terorizma, zavrjeđuju punu pažnju nadležnih institucija u Crnoj Gori, a naročito u dijelu prevencije i podizanja svijesti javnosti o opasnostima koje ove pojave sa sobom nose, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

 

To je kazao na današnjem sastanku sa predstavnicima ekspertske misije za terorizam i nasilni ekstremizam koju je predvodio šef Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasador Aivo Orav.

Današnji sastanak bio je prilika da se kroz sažeti presjek predstave dosadašnje aktivnosti koje Crna Gora preduzima na planu borbe protiv radikalizacije, nasilnog esktremizma i terorizma.

“S tim u vezi, ministar Nuhodžić se osvrnuo na normativni i strateški okvir koji je Crna Gora usvojila, podsjetio na mjere u oblasti ilegalnih migracija, kao i na to da su u toku aktivnosti na izradi novih strateških dokumenata u oblasti sprječavanja terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, kao i suzbijanja nasilnog ekstremizma”, navodi se u saopštenju.

 On je takođe podsjetio da je, kada je u pitanju institucionalni okvir, značaj ovih pitanja prepoznat i kroz novu organizacionu strukturu Uprave policije, gdje su formirane posebne organizacione jedinice koje tretiraju ovu problematiku.

“Kao i da je u okviru Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor formiran Nacionalni tim za borbu protiv nasilnog ekstremizma, na čijem je čelu državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je takođe ocijenjeno da je za borbu protiv ovih globalnih fenomena neophodno uključivanje svih društvenih subjekata, kako institucija na državnom i lokalnom nivou, tako i civilnog sektora i medija.

“Crna Gora, kao odgovorna država, članica NATO-a i zemlja koja je ostvarila značajan napredak na planu evropskih integracija, biće pouzdan partner u sprovođenju mjera koje mogu doprinijeti minimiziranju potencijalnih efekata ovih bezbjednosnih prijetnji”, poručeno je sa sastanka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније