Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

10. 07. 2019. 13:17 >> 13:17

NURKOVIĆ - RAJNKE

Američke kompanije doprinijeće razvoju putne infrastrukture

Završetak autoputa Bar - Boljare, izgradnja obilaznica oko primorskih gradova, kao i valorizacija aerodroma važni su projekti za ekonomski razvoj Crne Gore, istakao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković prilikom susreta sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke, koja je napomenula da ima interesovanja da američke kompanije daju doprinos razvoju saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Nurković je sa ambasadorkom Rajnke podijelio informacije o konkretnim projektima, koji se trenutno realizuju, sa posebnim osvrtom i detaljnijim informacijama o autoputu Bar - Boljare, roku završetka i izgradnji prve dionice od Smokovca do Mateševa.

On je istakao, da smatra izuzetno važnim završetak prve dionice autoputa za dalji razvoj Crne Gore, a nastavak izgradnje druge dvije dionice i spajanjem tj. izgradnjom iz pravca Srbije, autoput bi postao generator ekonomskog razvoja Crne Gore, a posebno sjevera države, koji posjeduje ogromne resurse za razvoj, koji su u ovom trenutku nedovoljno iskorišćeni.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, na sastanku je bilo riječi i o Jadransko-Jonskom autoputu-brzoj cesti, duž crnogorskog primorja, koja će povezati Crnu Goru sa Hrvatskom i ostalim zemljama EU sa jedne i Albanijom i Grčkom sa druge strane.

Prilikom izgradnje brze ceste fokus će biti na obilazanice oko primorskih gradova, da bi se izbjegle ogromne gužve, posebno tokom turističke sezone, tako da će prva dionica biti zaobilaznica oko Budve za koju se radi projektna dokumentacija.

Ambasadorka je izrazila interesovanje i za priču oko davanja pod koncesiju Aerodroma u Podgorici i Tivtu, o čemu je Nurković detaljno informisao, ističući da predstavljaju veliki potencijal, ali nedovoljno iskorišćen.

On je istakao da za aerodrome postoji veliko interesovanje od kompanija zaintersovanih za investiranje (Indija, Južna Koreja, Ujedinjeni Arapaski Emirati, Turska, Francuska, Njemačka...).

Ministar je napomenuo i značaj Luke Bar, koja je veliki potencijal koji, kako je kazao, nažalost u ovom trenutku nije valorizovan na pravi način.

Ambasadorka Rajnke je istakla da je zainteresovana, da se da šansa američkim kompanijama, koje pokazuju veliko interesovanje za naredne projekte u Crnoj Gori, a koje znanjem i tehnologijama mogu da daju doprinos razvoju saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније