Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

09. 07. 2019. 16:59   >>  17:04

INVESTICIJA OPŠTINE BUDVA

Završena kanalizacija na Jazu, uskoro i kolektor

Kanalizaciona mreža na Jazu završena je, kao i asfaltiranje ulice na toj dionici, a uskoro se očekuje i puštanje u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, saopštili su iz Sekreterijata za investicije Opštine Budva.

Jedan od glavnih uzroka zagađenja na području plaže Jaz, kako pjašanjavaju u ovom Sekretarijatu, je nekontrolisano ispuštanje otpadnih voda iz septičkih jama usljed većih padavina, kao i nesnosni smrad tokom ljetnje sezone. To je ujedno bio uzrok i velikog broja prijava od turista i mještana ovog područja.

"U cilju rešavanja višegodišnjeg problema Opština Budva je objavila tender za adaptaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Jaz i pripadajuće kanalizacione mreže u vrijednosti od 120.00o eura, nakon čega su izabrani izvođač radova i nadzor na objektu", istakao je sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, dodajući da je 31. maja ove godine, izvođač uveden u posao sanacije objekta.

Zajedno sa investitorom, izvođačem i nadzorom izvršen je detaljan pregled objekta i sagledano je postojeće stanje. Završeni su radovi na opravci šahti kanalizacione mreže i dodate kanalizacione cijevi za buduće priključke.

Kako dodaju, na zahtjev mještana, od nadzora je dat predlog da se i preostali dio naselja poveže na kanalizacionu mrežu. Vrijednost izvedenih radova na kanalizacionoj mreži iznosi 30.500 eura.

"Trenutno se izvode radovi na sanaciji samog postrojenja - remont postojećih pumpi i nabavka potrebnih djelova. Rok za završetak svih radova definisan tenderskom dokumentacijom iznosi 60 radnih dana, a dinamičkim planom radova završetak radova predviđen je 31. jula ove godine. Po završetku svih radova neophodan je probni rad postrojenja i tehnički prijem objekta", zaključio je Mikijelj.

Kako je dodao, nakon završetka radova na kanalizacionoj mreži pristupilo se asfaltiranju ulice na predmetnoj dionici koje se koštalo 70.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније