Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

09. 07. 2019. 15:30   >>  15:33

SENAT UCG PREDLOŽIO

Dodatni upis za 28 studenata na dva fakulteta

Senat Univerziteta Crne Gore, na današnjoj sjednici, je predložio Upravnom odboru UCG da odobri upis dodatnog broja studenata u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2019/20. godinu, i to 13 kandidata za studijski program Arhitektura i 15 kandidata za studijski program Medicina.

Predlog Senata UCG za studijske programe Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta, je, kako napominju u saopštenju UCG, u skladu sa licencom propisanog broja studenata Ministarstva prosvjete.

"Senat UCG je danas utvrdio i predlog broja studenata za upis na postdiplomske specijalističke studije Univerziteta Crne Gore, do broja propisanog licencom za sve fakultete, izuzev za tri studijska programa. Riječ je o programima Socijalna politika i socijalni rad i Međunarodni odnosi na Fakultetu političkih nauka i Menadžment u građevinarstvu, na Građevinskom fakultetu. Na ovim programima je uslovno predložen broj studenata do dobijanja saglasnosti od Ministarstva prosvjete za dopunu licence u pogledu povećanja broja studenata za upis, na postdiplomske specijalističke studije" pojašanjavaju u saopštenju.

Za studijske programe Fakulteta političkih nauka već je pokrenut postupak za dopunu licence, sa 30 na 50 na oba programa, dok je za studijski program Menadžment u građevinarstvu na današnjoj sjednici utvrđen prijedlog dopune licence i povećanje sa 20 na 50 mjesta.

Predlozi Senata UCG će se dostaviti Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore za sprovođenje dalje procedure kod Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore.

Kako se dodaje, na današnjoj sjednici utvrđen je i predlog broja studenata za upis na postdiplomske magistarske studije Univerziteta za studijsku 2019/20. godinu, prema predlogu vijeća fakulteta. Ovaj prijedlog se upućuje Upravnom odboru UCG na konačno odlučivanje.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније