Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

09. 07. 2019. 13:10 >> 13:12
1

LOKALNI SNP

Neće raspravljati o ekološkoj situaciji u Pljevljima

Skupština opštine Pljevlja neće na tekućem zasjedanju raspravljati o ekološkoj situaciji u tom gradu, jer zahtjev za dopunu dnevnog reda o toj temi nije dobio potrebnu većinu, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Predsjednik pljevaljskog odbora SNP-a Rajko Palibrk, koji je podnio ovaj zahtjev, istakao da je aktuelna ekološka situacija "namjeran zločin".

"Polemisati o izvještajima o radu lokalnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu, a jednoglasno ne dići svoj glas protiv otvorenog zločina je, u suštini stvari, ništa manji zločin", kazao je Palibrk.

Prema njegovim riječima, Termoelektrana Pljevlja treba da bude zatvorena na neodređeno vrijeme, a odgovorni u ovoj kompaniji "privedeni pred lice pravde".

"Kolonijalni odnos vlasti u Podgorici prema Pljevljima jasno je definisan jer biosferu ovog grada konstantno uništavaju državne kompanije EPCG i Rudnik uglja, kao i inostrane kompanije Gradir Montenegro", saopštio je Palibrk.

On je ocijenio da namjerno i svjesno trovanje vode, vazduha i zemljišta imaju karakter zločina nad prirodom, a samim tim i nad ljudima.

"Posljedice ovakvog ponašanja kompanija koje ostvaruju ogroman profit eksplatacijom prirodnih dobara opštine Pljevlja, svima su vidljive i imaće nesagledive posledice u budućnosti", upozorio je Palibrk.

On je naglasio da pomenuta situacija obavezuje odgovorne građane, da, ne vodeći računa kojoj političkoj partiji pripadaju, učine konkretne korake ka rješavanju problema.

"Ključna je sloga svih bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost, jer posljedice ne biraju po tome, a otrovi ne gledaju ko je u DPS-u, Frontu ili SNP-u, pa je rješenje da budemo hrabri i da nedvosmisleno kažemo da ne pristajemo da budemo zarobljeni tuđim interesima", rekao je Palibrk.

Kako je on objasnio, legalan i legitiman način za ostvarivanje zajedničkih ciljeva je donošenje Odluke o uvođenju ekološke naknade bez traženja ičije saglasnosti.

"Ta odluka, odnosno njen Predlog čeka već dvije i po godine na saglasnost Vlade, iako je urađen prema svim važećim pravnim aktima", naveo je Palibrk.

Palibrk je podsjetio da Odluka nije usvojena, odnosno nije data saglasnost na njen predlog i ocijenio da se na taj način štite interesi u cilju sticanja što većeg profita onih koji su Pljevlja i zatrovali.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније