Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

08. 07. 2019. 10:20 >> 11:01

PRIJAVE DO SJUTRA

Na Muzičkoj akademiji 23 mjesta u drugom roku

U prvom upisnom roku Muzičku akademiju Univerziteta Crne Gore je upisalo ukupno 13 od prijavljenih 26 kandidata. U drugom upisnom roku na programu Opšta muzička pedagogija ostalo je tri mjesta, dok je na studijskom programu Izvođačke umjetnosti ostalo 20 mjesta.

 

Prodekan za nastavu Muzičke akademije UCG Tatjana Krkeljić kazala je je većina njih upisalo Opštu muzičku pedagogiju te da je u drugom upisnom roku na ovom programu ostalo tri mjesta, dok je na studijskom programu Izvođačke umjetnosti ostalo 20 mjesta.

"Prijemni ispit je obavezan uslov za upis kandidata i sastoji se iz više djelova. Ove godine je jedan dio kandidata ostao neupisan jer u u drugom dijelu prijemnog ispita nijesu uspješno uradili zadato. Nadamo se da će u ponovljenoj prilici, i uz iskustvo od prethodnog puta, uspješno položiti sve djelove prijemnog ispita i svoje studije započeti na Muzičkoj akademiji", kazala je Krkeljić.

Svi kandidati polažu test iz Teorije muzike koji je i eliminatoran.

Na modulu Izvođačke umjetnosti, pojašnjava Krkeljić, polaže se prijemni ispit iz Instrumenta, a u drugom dijelu provjerava poznavanje Muzičkih oblika i Solfeđa.

Na modulu za Opštu muzičku pedagogiju prijemni ispit se sastoji iz četiri dijela: Harmonija, Muzički oblici, Solfeđo i Klavir.

Prijave na konkurs, u drugom upisnom roku, podnose se 9. jula 2019. godine, do 16.00 sati. Prijemni ispiti će se organizovati 10. i 11. jula prema rasporedu koji će biti istaknut na web stranici Muzičke akademije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније