Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

06. 07. 2019. 08:25   >>  08:25 2

NAKON TRI DECENIJE

Bolnica na Cetinju dobila novi lift

Opšta bolnica "Danilo I" na Cetinju dobila je novi lift, nakon više od 30 godina. Direktorica bolnice Sonja Radojičić kaže da je izgradnja novog lifta obezbijeđena budžetskim sredstvima Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Prijestonice Cetinje i donacijom Ministastva kulture.

Pacijenti Opšte bolnice „Danilo I“ na Cetinju izgradnjom novog lifta dobiće komforniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu.

"Izgradnja novog lifta obezbijeđena budžetskim sredstvima Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Prijestonice Cetinje i donacijom Ministastva kulture je od izuzetnog značaja za Cetinjsku bolnicu jer će doprinijetili i olakšati funkcionisanje ove zdravstvene ustanove, a time i poboljšati kvalitet, dostupnost i efikasnost sekundarne zdravstvene zaštite u ovom gradu" istakla je direktorica Opšte bolnice “Danilo I” dr Sonja Rojičić.

Savremeni sistemi zdravstva zahtijevaju adekvatnu organizaciju, bolje uslove, kadrove i sredstva da bi odgovorili najvažnijem zadatku, a to je očuvanje i unapređenje zdravlja, što predstavlja temeljne vrijednosti svakog savremenog društva kome teži i Crna Gora.

Direktorica dr Sonja Radojičić istakla je da je poslije više od 30 godina Cetinjska bolnica dobila je novi lift. Naime staro liftovsko postrojenje je zamijenjeno novim i radovi su završeni. Veliku zahvalnost menadžment i zaposleni ove bolnice imaju prema svim pacijentima koji su imali razumijevanje proteklih mjesec- dva koliko je trajala izgradnja novog lifta.

"Posebna zahvalnost i osoblju bolnice na razumijevanju i strpljenju, a ništa manje zahvalnost dugujemo Vatrogasnoj službi grada, kolegama u KCCG i Risanskoj bolnici jer smo bili prinuđeni da dijagnostički neobrađene pacijenete upućujemo u te zdravstvene ustanove, s obzirom na to da nam je Hirurgija i RTG dijagnostika smještena na drugom spratu bolnice, te da je bez lifta zaista bilo onemogućen rad u ustanovi u najzahtjevnijim i hitnim stanjima- naglasila je direktorica Radojičić.

Bolnicu „Danilo I“ izgradio je Knjaz Nikola 1873. godine po projektu dr Frilley-a. Počela je sa radom 1875. godine, a prvi pacijenti bili su ranjenici iz Hercegovačkog ustanka.

Bolnica je rekonstruisana 1912. godine , nova bolnica izgrađena 1964. godine u kojoj se i dalje radi, a ista renovirana nakon zemljotresa u periodu od 1979. do 1985. godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније