Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 02. 2013. 16:30 >> 16:27
1

ZIKS

Ministarstvo: Štrajk traje, i danas odustajanja

Osuđenici u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija nastavili su i danas da odbijaju hranu, s tim što je stanje promijenjeno u odnosu na juče, pa je još trideset osoba odustalo od štrajka, saopštili su danas iz Ministarstva pravde.

Danas je, kako navode, registrovano 519 lica koja odbijaju hranu, dok se štrajku nije pridružilo ili je od njega naknadno odustalo ukupno 185 lica.

 

Uprava zatvora i danas je obišla osuđena lica koja su u štrajku, a zdravstveni pregledi su pokazali da je stanje osuđenika stabilno i da ni kod jednog nije konstatovana bilo kakva slabost uzrokovana odbijanjem uizimanja hrane.

Hrana je i danas pripremljena u optimalnim količinama, a su porcije koje su osuđenici odbili I danas su preusmjerene narodnim kuhinjama.

Svako odbijanje hrane u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija proceduralno se konstatuje, saopštavaju iz Ministarstva.

U saopštenju je ponovljeno da će mišljenje Ministarstva pravde o inicijativi osuđenih lica za donošenje zakona o amnestiji biti pripremljeno i dostavljeno Vladi na razmatranje već na sljedećoj sjednici, kao i da je donošenje zakona o amnestiji u isključivoj nadležnosti Skupštine Crne Gore.

Delegacija Komiteta Savjeta Evrope za sprječavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg kažnjavanja ili postupanja (CPT) nalazi u redovnoj posjeti Zavodu i vrši obilazak svih zatvorskih jedinica, nakon čega će nastaviti sa posjetom ostalim institucijama zatvorenog tipa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније