Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Index.hr, Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2019. 08:19 >> 08:19

EVO ŠTA SE DOGODILO

Proradili Fejsbuk, Instagram, Vacap

Fejsbuk, Instagram i Vacap satima su juče imali velikih problema širom svijeta. Problemi su počeli u srijedu popodne po srednjeevropskom vremenu, a otklonjeni su tek tokom noći.

Problemi su bili veliki i na području Crne Gore.

"Ranije danas neki su ljudi i firme imali problema s učitavanjem ili slanjem slika, videozapisa i drugih datoteka na našim aplikacijama", izjavio je portparol Fejsbuka za CNN Biznis. "Problem je od tada riješen", rekao je.

"Tokom jedne od naših rutinskih operacija održavanja pojavio se problem koji nekim ljudima otežava učitavanje ili slanje fotografija i videozapisa", izjavio je portparol.

Iako se svim mrežama moglo pristupiti, nijesu se mogle učitati slike. Konkretno, na Fejsbuku se nije učitavao veliki procenat slika i videa, a poteškoće su se javljale i pri objavi novog sadržaja. Slično je i na Instagramu, dok je kod Vacapa bilo otežano slanje i primanje datoteka, bilo da se radi o slikama, videima ili nečem trećem.

Sinoć su se problemi pojavili i na Tviteru. Tamo su problem bile poruke i notifikacije.

Fejsbuk se još ranije oglasio putem svoje stranice na Tviteru. Kažu kako su svjesni da neki korisnici imaju problema sa slanjem slika, videa i drugih datoteka. Izvinili su se i kazali kako rade na otklanjanju problema. No nijesu otkrili u čemu je problem niti su ga do kasnih noćnih sati riješili.

Prema stranici Downdetector vidljivo je da su u 22 sata problemi i dalje bili prisutni širom svijeta, praktično ništa manji nego prije nekoliko sati.

Što se Fejsbuka tiče, najgore je bilo na zapadu Europe.

Za razliku od Fejsbuka, Instagram je imao najviše problema u SAD-u. No problemi su bili veliki i širom Evrope.

Što se Vacapa tiče, najveći su problemi na zapadu Evrope bili nešto poslije 22 sata.

Ovo je drugi veliki pad Fejsbuka ove godine. U martu je pad trajao gotovo 24 sata, a problemi su bili prisutni širom svijeta. Problema su tada, baš kao i danas, imali i Instagram te Vacap.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније