Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Bar info.me, Objavila: J.B.Č. ]

03. 07. 2019. 18:50 >> 19:37
2

CRKVA U STAROM BARU

Postavljeno i osveštano novo zvono

Novo zvono crkve Svetog Jovana Krstitelja u Starom Baru postavljeno je i osveštano juče.

Zvono je prilog braće Zdravka i Dejana Dabanovića, čiji je djed Savo iz temelja obnovio ovaj hram 1927. godine. Njegovo potomstvo je nastavilo da brine o ovoj svetinji do današnjih dana.

Prilikom podizanja zvona na crkvu pomagali su i katolici i muslimani iz Starog Bara.

Tokom aprila su sa četiri vjerska katolička i pravoslavna objekta ukradena zvona.

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su, u cilju rasvetljavanja više krivičnih djela koja su počinjena na štetu vjerskih objekata u Opštini Bar, identifikovali i lišili slobode troje osumnjičenih.

Uhapšeni su J.S. (31), R.D. (26) i V.B. (43) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela “teška krađa”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније